Home » Featured » Woninginspectie-app levert Trivire tijdwinst

Woninginspectie-app levert Trivire tijdwinst

Met apps kunt u het werk van uw medewerkers makkelijker maken. Corporatie Trivire heeft dat goed door en laat ook een app ontwikkelen. Met de nieuwe Woninginspectie-app kunnen mutatieopzichters zowel de vooropname, eindopname als de sleuteloverdracht verwerken via een tablet. De app zorgt ervoor dat afspraken met huurders automatisch worden verwerkt in een opnamerapport dat de corporatie vervolgens mailt naar de huurder. Handig?

Soorten apps
Voor woningcorporaties zijn 6 soorten apps  c.q. gebruik van tablets (zoals de iPad) van belang. Het varieert van het bijhouden van documenten tot en met een compleet community-management. Trivire richt zich met haar app op één van de 6 mogelijkheden, de procesaansturing. In de praktijk is dit een van de lastigste toepassingen omdat het doorgaans een koppeling tussen verschillende soorten bestaande en nieuwe ict-systemen vereist.

iPad training discussie
Bij verschillende corporaties ontstonden het afgelopen jaar flinke discussies over het wel of niet volgen van iPad-trainingen door medewerkers. Het individueel loopbaanbudget zou hiervoor niet bedoeld zijn. Juist door de opkomst van apps is het toch verstandig toe te geven aan de wens van medewerkers. Zij doen op deze manier ervaring op met een andere manier van werken.

Voordelen
Esther Hoveling, informatiemanager bij Trivire, vertelt over de voordelen van de nieuwe app. ‘De woninginspectie-app bespaart heel veel administratief werk: onze opzichters hoeven nu niet meer formulieren met de hand in te vullen en over te nemen op de computer; alles wordt vanuit de app automatisch verwerkt. Dat scheelt een opzichter al gauw een uur per dag.’

 

4 reacties op Woninginspectie-app levert Trivire tijdwinst

 1. Robert de Heer

  19/12/2012 om 13:11

  iPad training verstandig?! iPad valt onder computer (zie uitspraak rechtbank Haarlem 30 november).
  http://www.accountancynieuws.nl/actueel/fiscaliteit/pad-is-een-computer-terecht-loonheffing.117574.lynkx

  En omdat van de iPad niet aannemelijk is dat ‘ie alleen voor werkdoeleinden wordt gebruikt, betaal je gewoon loonheffing. Opletten dus! RTL heeft laatst nog ruim €300.000,- boete betaald.
  http://www.personeelsnet.nl/bericht/zomaar-en-ipad-verstrekken-betekent-loonheffing-betalen/

 2. Tino Meijn

  19/12/2012 om 19:49

  Robert, dank voor je reactie en je zorgen. Er zijn echter 3 zaken die ik aan je stelling wil toevoegen:
  1. Er is geen enkele corporatie of medewerker te vinden die een naheffing moet betalen voor een iPad training;
  2. RTL betaalt geen boete maar gaat in hoger beroep. Bovendien betrof dat een schenking en geen iPad-training;
  3. Het bekend raken met nieuwe ontwikkelingen (zoals de Trivire app) moeten we juist aanmoedigen, angstscenario’s zijn er al genoeg.

  De essentie van het artikel is dat de woninginspectie-app veel werk bespaart, innovatief is en Trivire en haar klanten beter maakt. Ik maak een grote buiging voor deze corporatie en informatiemanager Esther Hoveling.

 3. Robert de Heer

  20/12/2012 om 13:38

  Hoi Tino,

  Het gedoe wat je noemt over de iPadtraining is natuurlijk een rechtstreekse verwijzing naar de actie van FMH rondom dit thema (die overigens doodleuk weer loopt / liep).

  Het gebruik van de iPad is zeker aan te prijzen! Het artikel is verder mooi en goed!

 4. simon dollee

  12/08/2014 om 12:52

  is deze app voor woning inspectie gratis in gebruik of moet ik naar download een aparte account hebben om in te kunnen loggen. Graag meer informatie over het gebruik van de app.

  gr.

  Simon