Bekijk het jaarprogramma 2023

Corporatie / 29 september 2022
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Vol trots presenteren we het jaarprogramma met alle bijeenkomsten en activiteiten voor 2023. Daarin herken je onze gezamenlijke missie "Een thuis voor iedereen in 2030". En natuurlijk de belangrijkste thema's waar we allemaal mee te maken hebben: kwetsbare doelgroepen, digitaliseren, verduurzamen en beter wonen. Als lid van CorporatieNL ben je er weer gratis bij. Welke nieuwe zaken staan er op het programma?

Kwartaal events

Tijdens de kwartaalevents nemen alle essentiële partijen deel aan kennisdeling en dialoog. Leden, marktpartijen, bewoners, wetenschap en stakeholders zijn erbij. Samen denken en werken zij mee aan wat ervoor nodig is om een thuis voor iedereen in 2030 te realiseren. Per kwartaalevent staat een andere discipline centraal. In de eerste editie gaat het over vastgoed.
Dit kwartaalevent maakt deel uit van een serie die bestaat uit:

Kwartaalevent 1 Vastgoed – Ontwikkelen & bouwen van een thuis
Kwartaalevent 2 Wonen – Wonen & zorg voor iedereen
Kwartaalevent 3 Maatschappij – Veilige & stabiele huisvesting
Kwartaalevent 4 Bedrijfsvoering – Realiseren door organiseren

Nieuw: Kijk in de keuken

Tijdens de kijk in de keuken bijeenkomsten laten we een project, dienst, methode, aanpak, product of proces zien dat zeer succesvol is, nog in de steigers staat of waarvoor een oplossing nodig is. Denk aan een buurtproject waar bewoners samen aan de slag gaan om kwetsbaren te helpen of een fabriek waar kant en klare woningen van de productielijn rollen.

Circulair Vastgoed: 9 februari 2023
Leven en Ontmoeten: 11 mei 2023
Inclusieve Wijken: 03 augustus 2023
Urgentie dwingt tot actie: 02 november 2023

Trainingen

Op diverse momenten in het jaar vinden de online trainingen plaats. Kies welke je volgt.

Commissies

Er zijn al diverse commissies aan de slag, maar in 2023 starten er ook nieuwe. Je kunt op elk moment informeren bij of misschien wel deelnemen aan:

  • Maatschappelijke Commissie
  • Vastgoed Commissie
  • Vastgoeddata Commissie
  • Digitale Commissie
  • Commissie Realiseren door Organiseren

Kennisbank

CorporatieNL-leden ontvangen automatisch bericht zodra een nieuw item is toegevoegd. Want de links naar documenten, presentaties, video’s, whitepapers tref je in de ledennieuwsbrief. De kennisbank is ingedeeld naar vier hoofdthema’s:

  1. corporatie
  2. digitaal
  3. vastgoed
  4. wonen

E-books

Nieuwe e-books krijg je als lid van CorporatieNL telkens toegestuurd. Er komen regelmatig titels bij. Het kenmerk van de e-books is dat we die samen met alle leden schrijven.

Ledenplatform

In het ledenplatform kun je je aanmelden voor alle events, trainingen en bijeenkomsten. Je kunt er ook de kennisbank raadplegen met inmiddels al meer dan 100 hoogwaardige publicaties. Je treft er ook de activiteiten van alle commissies.

En meer

Naast al deze activiteiten publiceren we ook in 2023 weer veel artikelen, interviews en video’s. En we houden de belangrijkste onderzoeken met en voor alle leden. Daarvoor ontvang je als lid telkens een uitnodiging. Heb je nog een suggestie voor een aanvulling op het programma? Laat het ons weten.