Betere rapportage en minder inspanning? Het kan met SBR!

Financieel / 16 maart 2018
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

De verplichting om verantwoordingsinformatie in SBR-formaat op te stellen zit eraan te komen. Ook voor woningcorporaties. Dit geldt zowel voor deponeringen bij de Kamer van Koophandel, maar gaat - naar verwachting - ook gelden voor dPi- en dVi-rapportages.

Neem de tijd om je voor te bereiden op SBR!

SBR is nog toekomstmuziek en daarom voor veel woningcorporaties een onderwerp dat nog niet hoog op de prioriteitenlijst staat. En dat is een gemiste kans, vindt Aad Bergman van Pro Management Software.

Een gemiste kans, waarom?

Woningcorporaties die nu investeren in het opbouwen van SBR-kennis en de rapportageverplichtingen die SBR met zich meebrengt, zijn in staat om zichzelf in hun eigen tempo voor te bereiden en zodoende hun rapportageprocessen optimaal in te richten. Met als resultaat: hogere kwaliteit tegen minder inspanning.

Ervaring uit SBR-pilot voor woningcorporaties

Op basis van onze ervaring gedurende de SBR-pilot voor woningcorporaties in 2017 blijkt, dat een goede organisatie een woningcorporatie in 4 tot 5 dagen kan voorbereiden op SBR. In dit proces wordt alle medewerkers SBR-kennis bijgebracht om de impact van SBR op bestaande vastleggings- en rapportageprocessen te beoordelen en de processen optimaal in te richten.

Ben je een bestuurder die moet beslissen over de implementatie van SBR? Neem dan de tijd om je voor te bereiden om op basis van de juiste gronden een SBR-implementatie te initiëren.

Je ook voorbereiden op SBR? 

Meld je aan voor het webinar Implementatie Standard Business Reporting.

Dit artikel is een bijdrage van Aad Bergman van Pro Management Software.