De corporatie staat onder druk om maatschappelijk te presteren – dit doe je eraan

Nieuws / 05 december 2017
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Oei! De corporatie staat onder druk. Vooral wat betreft betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen. Maar ook blijkt dat ruim 70% van de corporaties op dit moment niet goed voorbereid is op de veranderende zorgvraag*. Denk aan vergrijzing en extramuralisering. Waarschijnlijk ook voor jou oud nieuws, maar toch schrikken. Daarbij wordt kleiner wonen steeds populairder. Vooral in de steden worden meer en meer microwoningen gebouwd. Voornamelijk voor studenten en starters. Maar waar moeten de ouderen straks gehuisvest worden? Vragen genoeg dus over maatschappelijk presteren!

Maatschappelijke veranderingen gaan razend snel en er wordt vandaag de dag nogal wat verwacht van een corporatie. Pak de veranderende behoefte aan en zet de stap naar een future-proof corporatie. Ga 21 juni 2018 in gesprek met experts uit de sector en andere corporaties tijdens het event Maatschappelijk Presteren. Hoe kunnen we bewoners bijvoorbeeld helpen te verduurzamen? Zouden microwoningen een oplossing kunnen zijn voor huisvesting van ouderen? En voor welke nieuwe initiatieven biedt het regeerakkoord ruimte?

Niet het vastgoed, maar de mens krijgt jouw aandacht

We laten het vastgoed even voor wat het is en zetten de mens centraal. Deel je ervaringen en laat je inspireren en informeren. We gaan in gesprek over hoe je als corporatie nou op de maatschappelijke ontwikkelingen inspeelt. Corporaties zijn vaak geneigd niet verder te kijken dan het heden of de nabije toekomst. Voor échte verandering is een heldere blik op de toekomst noodzakelijk. En daar gaan we het nou precies over hebben op 21 juni, aan de hand van de volgende thema’s:

  • Betaalbaarheid en beschikbaarheid;
  • Schuldhulpverlening: nieuwe vormen van aanpak (o.a. meer gericht op preventie);
  • Leefbaarheid in kwetsbare buurten en wijken;
  • Bewoners helpen bij het verduurzamen van de woning;
  • Het regeerakkoord biedt ruimte voor nieuwe initiatieven.

Wat kun je verwachten?

Er spreekt een key note speaker (wie is nog even een verrassing) en we behandelen trends, visies en praktijkvoorbeelden uit de sector. Vanzelfsprekend ga je ook – tijdens een interactieve sessie – zelf aan de slag met de vertaling van de opgedane inzichten naar joúw praktijk. Vergeet niet om het Innovatieplein te bezoeken en in gesprek te gaan met leveranciers en adviseurs over jouw uitdagingen als corporatiemedewerker.

Kortom: verminder de druk op de corporatie en zorg dat je klaar bent voor de uitdagingen van vandaag én morgen. Je zult het event verlaten met nieuw verworven kennis van onschatbare waarde en de motivatie om de schouders eronder te zetten!

Goed nieuws: met een lidmaatschap is dit event gratis toegankelijk. Meld je aan en we zien je graag 21 juni!

*) Lees hier meer over het eerder genoemde Wonen en Zorg-onderzoek.