Directievoorzitter Mitros geeft een kijkje in de keuken van een innoverende corporatie

Vastgoed / 08 februari 2018
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Op 29 maart 2018 organiseert CorporatieNL het grootse maatschappelijke vastgoedevent voor woningcorporaties, met als thema duurzaamheid en innovatie. Een dag waarop de corporatiesector samenkomt om kennis en ervaring te delen. Laat je informeren en inspireren door de sprekers en experts die 29 maart op het programma staan, zoals bijvoorbeeld Henk Peter Kip, directievoorzitter bij Mitros. Hij zal deelnemen aan de paneldiscussie waarin de zaal en het panel ingaan op een aantal actuele stellingen.

Laten we Henk Peter Kip alvast wat beter leren kennen voordat hij zijn visie deelt op verschillende stellingen tijdens de panelsessie. We voelden de directievoorzitter aan de tand over duurzaamheid en innovatie binnen de corporatiesector. Dit is zijn visie:

Belangrijkste ontwikkelingen binnen het thema duurzaamheid en innovatie 

Naar de stand van de huidige techniek is het duurzaam maken van de woningvoorraad nog ingewikkeld en erg duur, vertelt Henk Peter Kip. ‘We zitten momenteel dus nog meer in de fase van het innoveren en nog niet in de opschaalfase.’

Zo speelt Mitros in op deze ontwikkelingen

‘Het kan niet anders dan dat we inzetten op innovatie’. En die innovatie wordt ingezet op allerlei terreinen volgens de directievoorzitter. Zodanig, dat ze goedkoper en beter kunnen werken aan de verduurzaming.

Noodzaak om als corporatie duurzamer te bouwen, ontwikkelen en renoveren

Volgens Kip is een nuchtere aanpak, gericht op samenwerking met andere corporaties noodzakelijk om als corporatie duurzamer te bouwen, ontwikkelen en renoveren. ‘Belangrijks is dat de creativiteit van de markt ook zo maximaal mogelijk ingezet wordt.’

Gouden tip

Als belangrijkste praktische tip voor corporaties om duurzaamheid toe te passen in het strategisch beleid noemt Kip ‘opschalen’. ‘Begin er niet te snel mee!’

Wil je een kijkje in de keuken van een innoverende corporatie? Kom dan naar het Vastgoed Event. Bestel hier alvast je toegangsbewijs en luister 29 maart wat Henk Peter Kip van Mitros nog meer te vertellen heeft!

Houd ook CorporatieNL.nl in de gaten, want de komende tijd stellen we nog veel meer sprekers en experts aan je voor die je terug gaat zien op het ‘Vastgoed Event: Op weg naar een duurzame toekomst’.