Dit zijn de winnaars van de Digital Awards 2017

Nieuws / 17 november 2017
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Zowel de combinatie Lefier/Umbrella als VHV Arnhem/Woonconnect vielen in de prijzen.

Tijdens het uitverkochte event De Digitale Corporatie zijn de winnaars bekendgemaakt van de CorporatieNL Digital Awards 2017.  Ook in 2018 organiseert CorporatieNL weer haar digitale event. Voorkom teleurstellingen en reserveer nu alvast je plek voor het Event Digitalisering van 15 november 2018.

Per categorie

In de categorie Digitalisering voor de Klant is de combinatie Lefier en Umbrella winnaar. De categorie Meest Innovatieve Product is gewonnen door de combinatie VHV Arnhem en Woonconnect. Zij ontvingen uit handen van juryvoorzitter Piet Klop de award voor de organisaties die de meest aansprekende digitale initiatieven ontwikkelen.

Oordeel publiek en jury

Beide award winnaars leverden een uitzonderlijke prestatie. Voorzitter Piet Klop: ‘De award winnaars zijn goede voorbeelden van innovaties. Op YouTube staat een video van hoe in 1998 naar de mobiele telefoon werd gekeken. Als je dat ziet dan besef je hoe ongelooflijk hard de ontwikkelingen kunnen gaan. Bij de prijswinnaars zie ik die exponentiële ontwikkelingen in het inzetten van de digitale technologie in een beginstadium. Ik verwacht dat zij de komende jaren de versnelling zullen inzetten. De jaarlijkse Digital Award van CorporatieNL is hier een goede stimulans voor.’

Online stemming en juryoordeel

Bijna 600 geldige stemmen van woningcorporaties, leveranciers en experts leidden via een openbare stemming tot 3 genomineerden per categorie. Zij werden uitgenodigd om tijdens de finale hun pitch te houden en hun bijzondere prestatie toe te lichten.

Los van de publieksstemming heeft de vakjury de genomineerden inhoudelijk beoordeeld. Op deze manier konden zowel grote als kleine organisaties kans maken op de CorporatieNL Digital Awards. De vakjury stond dit jaar onder leiding van Piet Klop (partner Public Values) met als leden Rob Peters (innovatiemanager Deloitte), Marnix Ferwerda (managing partner bij HC&H), Henk Korevaar (co-Founder NetwIT/CorpoNet) en Wouter Swolfs (digital strategist WhiteRabbit).

Maatschappelijk verantwoord digitaliseren

De Digital Awards zijn in 2016 door CorporatieNL in het leven geroepen om corporaties verder te stimuleren bij hun initiatieven op het gebied van digitalisering. Zij vindt het van belang dat de toenemende bestedingen op een maatschappelijke verantwoorde wijze plaatsvinden en ten dienste staan van de huurders van woningcorporaties. CorporatieNL is het meest inspirerende netwerk voor de corporatiesector. Daarom vindt zij het haar taak om vernieuwing te stimuleren en kennis te delen. De Digital Awards spelen daarbij naast publicaties, events, advisering en personeelsbemiddeling een ondersteunende rol.