“Duurzaam bouwen? Dan moeten we het begrip rendabel op een nieuwe manier laden”

Vastgoed / 27 februari 2018
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Staat 29 maart al in je agenda? Dan komt de corporatie- en publieke sector samen om kennis en ervaring te delen over duurzaamheid en innovatie met betrekking tot vastgoed. CorporatieNL organiseert samen met haar partners het grootse maatschappelijke vastgoedevent voor woningcorporaties. Laat je tijdens deze dag informeren en inspireren door verschillende sprekers en experts, waaronder Frans Kooiker - directievoorzitter bij De Woonplaats.

De directievoorzitter zal je tijdens een interactieve sessie meer vertellen over zijn eerste ervaringen met het toepassen van waterstof in cv-installaties. Tijd om hem alvast wat beter te leren kennen en meer te leren over zijn visie op duurzaamheid en innovatie.

Heb jij je toegangsbewijs voor het ‘Vastgoed Event: Op weg naar een duurzame toekomst’ al op zak?

Ontwikkelingen

Wat zijn volgens de directievoorzitter bij De Woonplaats de belangrijkste ontwikkelingen binnen het thema duurzaamheid en innovatie de komende jaren? Volgens Kooiker moeten we niet alleen inzetten op energetische zaken, maar ook rekening houden met de gehele ‘footprint’ van ons handelen.

Inspelen op ontwikkelingen

Wij vroegen Kooiker hoe hij vanuit zijn vakgebied op de bovenstaande ontwikkelingen inspeelt: ‘We zijn ons aan het oriënteren door middel van een pilot circulair bouwen, in samenwerking met markt en kennisinstituten.’

Duurzamer bouwen

Om als corporatie duurzamer te kunnen bouwen, ontwikkelen en renoveren moeten we begrippen als ‘rendabel’ op een nieuwe manier laden, is de directievoorzitter van mening. ‘Zie onder andere de gedachten van Kate Raworth in de Donut economie’.

Gouden tip

Als belangrijkste praktische tip voor corporaties om duurzaamheid toe te kunnen passen in het strategisch beleid, moeten we er rekening mee houden dat de wereld en de mogelijkheden er over 5 tot 10 jaar mogelijk heel anders uitzien, geeft Kooiker aan. ‘Met andere woorden: wees flexibel in je planvoering’.

Waarom je de interactieve sessie van Frans Kooiker wilt bijwonen

‘In sommige gevallen zal waterstof een hele goede oplossing zijn als het gaat om het terugdringen van de CO2-uitstoot. Waarom en wanneer dat het geval is, zal ik mijn bijdrage laten zien aan de hand van onze eerste ervaringen ermee.’

Wil je samen met Frans Kooiker de mogelijkheden van CO2-uitstoot terugdringen (met waterstof) bespreken? Kom dan naar het Vastgoed Event. Bestel hier alvast je toegangsbewijs.

 

Houd ook CorporatieNL.nl in de gaten, want de komende tijd stellen we nog veel meer sprekers en experts aan je voor die je terug gaat zien op het ‘Vastgoed Event: Op weg naar een duurzame toekomst’.