Duurzaamheidsopgave: leer van deze professionals

Vastgoed / 20 december 2018
Sascha Magendans
Sascha Magendans
Digital marketeer, CorporatieNL

Hoe zorg je ervoor dat al jouw woningen in 2050 CO2-neutraal zijn? Of anders gezegd: welke stappen zet je om ervoor te zorgen dat je deze ambitieuze doelstelling haalt? Op donderdag 28 maart 2019 organiseert CorporatieNL voor de tweede keer het praktische 'Vastgoed Event' met als thema: 'Verstandige keuzes in verduurzaming'. Laat je inspireren door de sprekers en leer van hun cases. Vandaag stellen we ze kort aan je voor en lichten we een tipje van de sluier op over wat je van ze kunt leren.

Heb jij je toegangsbewijs voor het ‘Vastgoed Event: Verstandige keuzes in verduurzaming’ al op zak? Zorg dat je erbij bent

Een flinke dosis nieuw verworven kennis wordt gegarandeerd door de volgende sprekers:

Jan Veuger, lector (maatschappelijk) vastgoed Hanzehogeschool Groningen

Net als vorig jaar is Jan Veuger de dagvoorzitter van dit event. De rode draad in het curriculum vitae van Jan is strategisch management van (maatschappelijk) vastgoed in het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties als gemeenten, zorg, onderwijs en de corporatiesector. Jan zal je door de dag heen leiden en helpt je om stappen in de goede richting te zetten, op weg naar CO2-neutraal.

Henk Visscher, hoogleraar woningkwaliteit en procesinnovatie TU Delft

De energietransitie is in Nederland in volle gang. Op steeds meer daken liggen zonnepanelen en op veel plaatsen verrijzen windparken. Maar hoe staan we er nu werkelijk voor als het gaat om het energiezuiniger maken van de bestaande voorraad? Henk Visscher, hoogleraar Woningkwaliteit en Procesinnovatie bij de TU Delft praat je bij.

Margriet Drijver, interim-bestuurder Lefier

De klimaatdoelstellingen van Parijs gaan we op de huidige manier niet halen, maar op welke manier dan wel? Als ervaren bestuurder heeft Margriet Drijver de nodige kennis en praktijkervaring in huis. Zij vertelt je hoe we de energietransitie in Nederland samen kunnen versnellen.

Karo van Dongen, voorzitter Groene Huisvesters

We stellen ook alvast één van de panelleden aan je voor: Karo van Dongen, bestuurder van Alwel en voorzitter van de Groene Huisvesters. De Groene Huisvesters is een samenwerking tussen corporaties, het Ministerie van BZK, VNG, de Woonbond en Aedes, met als doel de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad te versnellen. Het thema van de paneldiscussie luidt dit jaar: Wat bedoelen we precies met energieneutraal? Is dat:

  1. Van het gas af
  2. CO2 neutraal
  3. Zelf alle energie opwekken

Het heeft gevolgen voor de maatregelen die je neemt. Dat spreekt voor zich, toch? Het wordt ongetwijfeld een leerzame dag. Leg je deelname vast. Binnenkort laten we de sprekers van het Vastgoed Event zelf aan het woord en delen zij hun visie op het maken van keuzes in verduurzaming. Houd de site dus in de gaten!