Duurzamer verwarmen van woningen met carbon

Vastgoed / 24 januari 2019
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij corporaties. Het duurzamer verwarmen van woningen is hier onderdeel van. We hebben Koen Klooster van Karbonik gevraagd naar carbon, een innovatieve en succesvolle vorm van (vloer) verwarming. In hoeverre kan deze vorm bijdragen aan het realiseren van de duurzaamheidsdoelstellingen van de corporatie?

Stadsverwarming en warmtepompen zijn 2 bekende oplossingen wat betreft het duurzamer verwarmen van woningen. Deze oplossingen passen echter niet altijd. Gelukkig zijn er ook nog andere oplossingen. Een nog vrij onbekende, maar al wel zo’n 50x succesvol in Nederland toegepaste oplossing, is een verwarmingsfolie op basis van carbon.

De verwarmingsfolie is minder dan 0,5mm dik (!) en wordt direct onder de vloerbedekking aangebracht. Voeding gebeurt met de alom beschikbare 230V. De folie levert met 99,9% rendement omzetting van elektrische energie in warmte.

De voordelen van carbon

Enkele belangrijke voordelen van deze oplossing is dat het áltijd past, met name ook in bestaande woningen. Het levert comfortabele vloerverwarming, maakt geen geluid, behoeft in het geheel géén service of onderhoud, kan niet lekken en is eenvoudig te installeren. Mits gevoed met groene stroom (zo mogelijk van eigen PV panelen) is het een duurzame en zeer betaalbare oplossing.


Tijdens het Vastgoed Event “Verstandige keuzes in verduurzaming” op 28 maart leer je wat je wanneer kiest als het gaat om verduurzaming. Je bent van harte welkom om daarbij te zijn. Bekijk het programma, de sprekers en de deelnemers.