Hoe maak je goede keuzes in verduurzaming?

Vastgoed / 21 maart 2019
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Tijdens ons Vastgoed Event op 28 maart gaan we over diverse keuzes in verduurzaming in gesprek. We zetten alle tips van de sprekers nog even voor je op een rijtje. Hoe maak je goede keuzes in de verduurzaming van vastgoed?

De kracht van een goede opdracht in 7 stappen

Professioneel opdrachtgeverschap heeft veel meer met competenties en de inrichting van de organisatie te maken, dan met alleen maar een nieuwe manier van werken. Hoe pak je dat aan? Margriet Drijver zal tijdens het event aanwezig zijn als spreker én lid van het discussiepanel. Speciaal voor ons deelt Margriet tips uit haar boek ‘De kracht van een goede opdracht‘. Dit zijn de 7 stappen om tot de kracht van een goede opdracht te komen

De circulaire keuken

Een keuken die niet slechts 10 of 20 jaar meegaat, maar bijna oneindig kan worden vernieuwd; de circulaire keuken. Benieuwd naar de andere voordelen? Anne van Stijn, de keynote spreker tijdens ons event, licht een tipje van de sluier op. Dit zijn de voordelen van de circulaire keuken.

“De overgang naar energiezuinige woningen is een sociale opgave.”

Wat bedoelen we precies met energieneutraal? Tijdens ons Vastgoed Event gaan we hierover in gesprek. In dit artikel stellen we één van de leden van het discussiepanel, Anne-Jo Visser, aan je voor. Hoe denkt zij over het thema verduurzaming? Dat lees je hier.

Een digitale duurzame ondersteuning

“Grote opgaven; het akkoord van Parijs, de routekaart van Aedes en de klimaatdoelstelling van het kabinet. Hoge ambities waarvan je de vraag kunt stellen of ze wel haalbaar en realistisch zijn. Kunnen nieuwe technologieën, zoals bijvoorbeeld blockchain, daar ook een rol in spelen? De dagvoorzitter van het Vastgoed Event, Jan Veuger, deelt zijn visie over de rol van blockchain.

“Verduurzaming moet (weer) saai worden.”

“In mijn optiek hebben we de afgelopen jaren verduurzaming zo sterk “gehypet” dat er een soort heftigheid in de oplossingen en het debat erover is ontstaan.” Lees hier verder hoe Karo van Dongen, één van de leden van het discussiepanel, over deze stelling denkt.

Zien we jou op het event? Bekijk het programma, de sprekers en de deelnemers.