Houdt jouw corporatie zich al bezig met deze digitale ontwikkelingen?

Digitaal / 30 oktober 2018
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Wij zijn nieuwsgierig wat jij de belangrijkste digitale ontwikkelingen bij corporaties vindt. Een must om anno 2018 bij stil te staan, en zeker interessant om over na te denken in de aanloop naar het Digital Event van 13 november. We zetten de belangrijkste digitale ontwikkelingen voor corporaties op een rij volgens het bestuur van CorpoNet, bestaande uit Hans Lussing, Jan Fock, Leen Spaans, Roland Schweigl, Albert van Heugten, Gijsbert Mulder en Arjen de Vries. Houdt jouw corporatie zich al bezig met deze belangrijke digitale ontwikkelingen?

 1. (Verdere) digitalisering/automatisering van processen.
 2. Ketensamenwerking en daarmee het delen van data; vind uit waarom je data moet delen.
 3. Zoveel mogelijk aansluiten bij standaarden en toepassen van standaarden (begrippen en technisch) voor het op nieuwe en efficiënte en wijze integreren met stakeholders.
 4. Verbetering van de datakwaliteit.
 5. Internet of Things in samenhang met Big Data.
 6. Informatiebeveiliging naar aanleiding van de AVG, maar ook in samenhang met Big Data en Internet of Things, en in de verre toekomst blockchain voor corporaties.
 7. Inpassen van de snel ontwikkelende techniek in uitvoering en strategie.
 8. System2system aanlevering verantwoording.
 9. Duurzaamheidsopgave en vastgoedregistratie.
 10. Standaardisatie van gegevensvastlegging en -uitwisseling.
 11. Robotisering en inzet AI.
 12. SAAS en ESB vanuit de techniek.
 13. SBR.
 14. RGS vanuit de functionaliteit.

Kun jij van alle bovengenoemde punten zeggen dat jouw corporatie weet hoe dit kan bijdragen in de transformatie naar een digitale corporatie? En waar valt er voor jouw corporatie nog veel winst te behalen?

Tijdens het Data Event spreken corporaties, gemeenten, wetenschappers en adviseurs over een gedegen datahuishouding waarin kwalitatief goede data als centraal element zorgt voor sturing en efficiëntie. Je bent van harte welkom om daarbij te zijn. Corponet is ook aanwezig. Bekijk het programma, de sprekers en de deelnemers.