Komt jouw corporatie in de problemen door rechtmatige uitvoering van het armoedebeleid door gemeenten?

Maatschappelijk / 16 april 2018
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Gezien de maatschappelijke veranderingen in Nederland razendsnel gaan, staat menig corporatie onder druk om maatschappelijk te presteren. Op 21 juni gaan we daar onder meer met Rochdale, Lefier, Havensteder, SCP, Vernieuwde Stad, de gemeente Zaanstad én jou over in gesprek. Op deze dag organiseren we namelijk ons woonevent waarbij niet het vastgoed, maar de mens centraal staat.

Ga het gesprek aan, deel je ervaringen en laat je inspireren en informeren. Bestel hier je toegangskaart (gratis met een lidmaatschap) voor ‘Woon Event: Professionaliseer het wonen’.

Voorafgaand aan onze events stellen wij altijd met trots onze keynote sprekers en sprekers binnen de paneldiscussie aan je voor. Zo weet je wat je kunt verwachten en lichten we al een tipje van de sluier op van verschillende zienswijzen en visies op de huidige ontwikkelingen binnen de corporatiesector.

Ook Mark Koetsier, Afdelingshoofd Projecten MO Sector Strategie en Netwerken bij gemeente Zaanstad, vroegen we naar zijn visie op het thema ‘professionaliseren van het wonen’.

Het afdelingshoofd zal deelnemen aan de discussie waarbij zowel door het panel als de zaal gesproken wordt over stellingen omtrent professionalisering van het wonen. Hij is een van de sprekers binnen de paneldiscussie, maar zijn perspectief is de gemeente.

Armoede-aanpak in Nederland

Koetsier geeft aan dat hij ‘professionaliseren van het wonen’ dan ook een breed begrip vindt. “Ik zal vooral ingaan op de armoede-aanpak in Nederland, waar de rollen van gemeenten en corporaties elkaar raken als schuldeiser. Ze hebben dus financieel belang bij het voorkomen van schulden, maar ook een maatschappelijke functie.”

Er zitten volgens Koetsier ook wat perverse prikkels in het systeem, waarbij maatwerk en preventie door de gemeente het risico met zich meedraagt dat corporaties achterover gaan leunen. Maar een hele rechtmatige uitvoering van het armoedebeleid door een gemeente gaat corporaties waarschijnlijk weer enorm in de problemen brengen, voorziet Koetsier. “Het benadrukken van de gezamenlijke verantwoordelijkheid is hierin erg belangrijk.”

Vragen aan Mark Koetsier of benieuwd naar zijn visie op onze stellingen betreffende professionalisering van het wonen? Ga het gesprek aan tijdens de paneldiscussie! Bestel hier je toegangskaart (gratis met een lidmaatschap) voor ‘Woon Event: Professionaliseer het wonen’.