Nieuw in de kennisbank: sturen op draagkracht en leefbaarheid

Corporatie / 28 oktober 2019
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Als lid van CorporatieNL heb je toegang tot de kennisbank met belangrijke kennis en contacten. Je treft er onderzoeken, presentaties, documenten, video's en e-books over de onderwerpen waar jij in je werk mee te maken hebt. Nieuw in de kennisbank is het onderzoek welke instrumenten je in kunt zetten om de leefbaarheid in buurten met veel corporatiebezit te verbeteren.

Toenemende druk

De leefbaarheid daalt in buurten met veel corporatiebezit, mede onder invloed van de instroom van kwetsbare huurders in corporatiewoningen. De leefbaarheidsproblematiek kun je voorkomen en beperken met een fysieke aanpak van de woningen. Ook sociaal door de inzet van toewijzingsinstrumenten om de toe- stroom van kwetsbare huurders in goede banen te leiden. Volgens De Vernieuwde Stad zijn er veel mogelijkheden, daarover publiceerden zij dit onderzoek dat zij beschikbaar stelt aan de leden van CorporatieNL.

Naar de kennisbank

Het hele onderzoek en alle resultaten kun je nalezen de in de kennisbank. Als lid ontvang je automatisch bericht per e-mail over nieuwe onderzoeken, documenten en video’s in de kennisbank. Nog geen lid? Sluit je dan ook aan en krijg direct toegang tot de kennisbank maar ook tot alle events, trainingen en werkgroepen van CorporatieNL.