Nieuw lid Lean Verbeeten staat voor wederkerigheid en menselijk geluk

Corporatie / 12 juli 2021
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

We mogen bij CorporatieNL alweer een nieuwe organisatie als lid verwelkomen. Want ook alle medewerkers van Lean Verbeeten horen er voortaan bij. De organisatie sluit daarmee aan bij een groeiend aantal corporaties, kennisinstellingen en marktpartijen dat als lid van het kennisplatform welkom is bij alle events, trainingen, werkgroepen en bijeenkomsten. En zij kunnen elke dag de kennisbank raadplegen. Maar wie zijn de mensen bij Lean Verbeeten en wat doen zij zoal? We vragen het aan Renée Goutier, trainer en coach.

Kun je vertellen wat jullie organisatie precies doet?

Renée Goutier: “Lean Verbeeten is een kennis- en opleidingsinstituut op het gebied van lean management en verbeteren in de gezondheidszorg, het onderwijs en woningcorporaties. Wij verzorgen opleidingen, trainingen en kennissessies met betrekking tot het continu verbeteren voor alle betrokken medewerkers in deze sectoren. Wij streven naar een samenleving waarin de menselijke behoeften gezondheid, educatie en wonen vanzelfsprekend uitstekend geregeld zijn.”

Wat kunnen CorporatieNL-leden van jullie leren?

Goutier: “Wat we in ons dagelijks werk doen is het meenemen van mensen in het lean denken en werken. Dat doen wij door het verzorgen van verschillende opleidingen. Dit zijn interactieve lesdagen waarin we de theorie uitleggen door middel van simulatie games en praktijkvoorbeelden.”

“Om het geleerde in de praktijk te brengen, begeleiden we deelnemers en hun teams ook op de werkvloer tijdens coaching-on-the-job. Dit doen we op verschillende niveaus in de organisatie: van de werkvloer tot teamleiders tot managers en directeuren. Hierin begeleiden we verschillende woningcorporaties. Daarnaast verrijken we ons lean gedachtegoed met thema’s zoals gedragsbeïnvloeding en wendbare en veerkrachtige medewerkers.”

En wat kunnen de CorporatieNL-leden voor jullie doen of waar kunnen ze jullie mee helpen?

Goutier: “We hopen via CorporatieNL onze kennis en expertise in de context van woningcorporaties nog verder te ontwikkelen. Denk hierbij aan: welke trends en thema’s staan centraal, welke uitdagingen spelen er in de sector en hoe kan het lean gedachtegoed hierin van meerwaarde zijn?”

Waarom hebben jullie je eigenlijk aangemeld als lid van CorporatieNL?

Goutier: “Binnen Lean Verbeeten geloven we in wederkerigheid en het delen van kennis; zo ontstaat er groei én een win-win situatie. We willen onszelf continu blijven ontwikkelen en zien hierin de meerwaarde van CorporatieNL.”

Is er iets dat we beslist moeten weten over jullie organisatie of is er iets verrassends dat we nooit bij of van jullie zouden verwachten?

Goutier: “Binnen onze organisatie is er veel aandacht voor ‘Heelheid’: jij als persoon bent veel meer dan alleen medewerker bij Lean Verbeeten. Je bent namelijk ook vriend(in) van, sportmaatje, broer, buurvrouw, ouder, vrijwilliger, etcetera. Wanneer we al die rollen in het leven op een voor jou prettige manier kunt vormgeven, kunnen we daar het beste uithalen. En volgens ons is dat wat je nodig hebt om richting geluk te bewegen. Want als jij als mens gelukkig bent, dan kun jij ook uit jouw rol alles halen wat erin zit!”

Kijk voor meer informatie over Lean Verbeeten op de website. Je kunt daar ook direct contact opnemen met Renée Goutier. Inmiddels heeft CorporatieNL aan Lean Verbeeten gevraagd om een van de aankomende trainingen voor leden te verzorgen. Houd je mailbox dus in de gaten.

Renee Goutier van Lean Verbeeten