Prof. dr. ir. Marja Elsinga spreekt tijdens ledenevent 13 oktober

Maatschappelijk / 28 juli 2022
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Welke mensen, middelen en samenwerkingen hebben wij nodig om te zorgen voor een thuis voor iedereen in 2030? Tijdens het ledenevent van 13 oktober zal Prof. dr. ir. Marja Elsinga van de TU Delft ingaan op deze vraag. Ben je er ook weer bij?

Inhoud

In haar bijdrage zal Elsinga stilstaan bij de vraag waar we staan en waar we naartoe bewegen. Het is haar overtuiging dat we er eigenlijk best goed voor staan.  Alhoewel… het is een kwestie van (politieke) wil om een oplossing te vinden voor de wooncrisis waar we middenin zitten.

Want waarom hebben we een wooncrisis? Het systeem is uit de bocht gevlogen door vermarkting en financialisering van het woonsysteem. De ambitie van een thuis voor iedereen is verankerd in onze grondwet, maar verstopt in veel complexe regels. Het resultaat van een mooie basis in de Woningwet en heel veel compromissen in ons coalitieland.

Direct aanmelden

Bekijk het volledige programma op de eventpagina. Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.