Stap 1: onderken het belang van data voor je corporatie

Digitaal / 06 november 2018
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

System2system aanlevering verantwoording. Automatisering van processen. Duurzaamheidsopgave en vastgoedregistratie. Standaardisatie van gegevensvastlegging en -uitwisseling. De digitale termen vliegen ons om de oren wanneer we Jan Fock spreken. Niet gek, want hij werkt als Senior Informatiemanager bij Vestia en is bestuurslid bij CorpoNet, voorzitter van VERA en werkt mee aan CORA. Hij weet als geen ander met welke digitale ontwikkelingen je je als corporatie moet bezighouden.

Tijdens het Digital Event (13 november) neemt Jan samen met verschillende andere experts uit het vakgebied plaats in het panel, dat zich zal buigen over het grijze gebied rondom het delen van data. In dit artikel deelt hij alvast een aantal tips hoe je jouw corporatie kunt klaarstomen voor de veranderende omstandigheden.

Doe je voordeel met deze tips:

  • “Onderken als eerste het belang van data voor je bedrijfsvoering. Zowel de juistheid als de relevantie.”
  • “Je kunt als corporatie op de digitale ontwikkelingen inspelen door binnen de organisatie meer kennis op te bouwen en door samen te werken met andere corporaties. Veel (digitale) ontwikkelingen zijn namelijk te groot of complex voor één corporatie.”
  • “Zorg ervoor dat zowel medewerkers, management als IT voldoende kennis ontwikkelen en vooral samen inspelen op ontwikkelingen.”
  • “Ontwikkel kennis van het managen en het gebruik van data.”
  • “Richt binnen de organisatie de juiste rollen in om op een slimme manier met data om te gaan, zowel voor de operationele processen als voor de sturing en verantwoording.”

Met CorpoNet, CORA en VERA zet Jan belangrijke stappen voor de standaardisatie van gegevensstromen in de sector en de digitalisering van processen, zowel intern als in de keten. Daarmee kunnen corporaties ook in de komende jaren klanten goed bedienen en de maatschappelijke taak invullen.

Meer van de Informatiemanager leren?

Tijdens het Data Event spreken corporaties, gemeenten, wetenschappers en adviseurs over een gedegen datahuishouding waarin kwalitatief goede data als centraal element zorgt voor sturing en efficiëntie. Je bent van harte welkom om daarbij te zijn. Bekijk het programma, de sprekers en de deelnemers.