‘Start’: hét codewoord voor duurzaam corporatiebeleid

Vastgoed / 27 maart 2018
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Komende donderdag is het zover! Dan organiseert CorporatieNL het grootste maatschappelijke vastgoedevent voor woningcorporaties, met de focus op duurzaamheid. We hebben inmiddels bijna alle sprekers en experts die je donderdag gaan informeren en inspireren voorgesteld. Vandaag de eer aan de hekkensluiter van de serie: Ard Kot, Management Consultant en Data Scientist bij Berenschot.

Op het event kun je bij Ard Kot aanschuiven voor de interactieve sessie ‘Inzet van data voor besluitvorming op duurzaamheid’. Nu alvast wat meer leren over zijn visie op duurzaamheid en innovatie en je voordeel doen met zijn tips? Lees verder!

Heb jij je toegangsbewijs voor het ‘Vastgoed Event: Op weg naar een duurzame toekomst’ al op zak?

Ontwikkelingen

Wat zijn volgens Kot de belangrijkste ontwikkelingen binnen het thema duurzaamheid en innovatie de komende jaren? Los van de technologische ontwikkelingen denkt hij dat er vooral een periode aanbreekt van keuzes maken. “Met een, in Parijs, duidelijk geformuleerde deadline breekt het moment aan dat het duurzaamheidsschip van de helling gaat rollen.”

Inspelen op ontwikkelingen

Wij vroegen de consultant hoe hij vanuit zijn vakgebied op de bovenstaande ontwikkelingen inspeelt: “Door de veelheid aan opties en afhankelijkheden is het heel moeilijk keuzes maken voor beslissers. Berenschot helpt hierbij door via data-analyse onderbouwde keuzes mogelijk te maken. Wij brengen de relevante databronnen in beeld en door die te combineren creëren we inzichten die helpen voor de bestuurlijke besluitvorming.”

Gouden tip

Als belangrijkste praktische tip voor corporaties om duurzaamheid toe te kunnen passen in het strategisch beleid noemt Kot ‘beginnen’. “Start! Formuleer allereerst de vragen waarvan de antwoorden voor beleidsvorming nodig zijn. Ga vervolgens hands-on aan de slag met die vragen. Het inventariseren en visualiseren van relevante en beschikbare data kan daar enorm bij helpen.”

Waarom je de interactieve sessie van Ard Kot (Berenschot) en Celine de Ruijsscher (Talis) wilt bijwonen

Zowel rondom het thema duurzaamheid als data-analytics leven enorm veel vragen. Dit kan tot verlamming leiden. Bij Berenschot zien ze dat via een pragmatische aanpak al snel de eerste inzichten tot stand komen die helpen bij het verduurzamen van de woningvoorraad. Ard Kot praat je bij over wat data-analytics inhoudt en hij gaat in op wat dit voor jouw organisatie betekent.

Wil je met Ard Kot een (eerste) stap zetten richting het verduurzamen van de woningvoorraad? Kom dan naar het Vastgoed Event. Bestel hier je toegangsbewijs.