Terugblik: alle opnames van het event over kwetsbare bewoners

Maatschappelijk / 03 december 2020
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Omdat er steeds meer kwetsbare personen zijn heeft dit invloed op jouw werk. Want dat neemt toe en wordt complexer. Tijdens het derde event De Kracht van Kwetsbaarheid bespraken de leden van CorporatieNL hoe ze van dit probleem een kans kunnen maken. De opnames van de dag zijn nu beschikbaar en kun je terugkijken in de kennisbank.

Omdraaien

Door het probleem van kwetsbare personen om te draaien levert het jou voordelen op. Dan kost het je minder tijd, wordt de sociale samenhang groter en wordt jouw werk leuker. Denk bijvoorbeeld aan de rol die de kwetsbare bewoner kan spelen in het creëren van een prettige leefomgeving. Of werk samen met bewoners om de veiligheid in de buurt te verbeteren. De praktijk toont aan dat dit voor iedereen haalbaar is, als je maar de juiste stappen zet.

Bekijk de opnames

Leden van CorporatieNL treffen de opnames van de ochtend en van de middag in de kennisbank. In de ledennieuwsbrief tref je de links maar je kunt ook direct naar de kennisbank gaan. Kijk en luister naar Hamit Karakus (Platform 31), Ronald Simons (Zellef) en Prof dr Jeannette Waegemakers Schiff (University of Calgary) die in de ochtend hun visies deelden. En spoel dan vooruit naar de praktijkervaringen van Walter Hamers (Talis), Han de Jager (gemeente Alphen a/d Rijn) en de resultaten van de CorporatieNL werkgroep.

Leden bekijken het event in de kennisbank