Twee belangrijke duurzaamheidstrends volgens Rockwool

Vastgoed / 17 juni 2020
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Er zijn enorm veel trends en ontwikkelingen te ontdekken rondom verduurzamen. En voor je het weet kun je daarin de weg kwijtraken. We spraken daarom met Ala Hussin, business director Rockzero bij Rockwool, wat hem opvalt en voor welke ontwikkelingen we onze ogen moeten openhouden.

Ala Hussin: “In de eerste plaats zien wij dat verduurzaming regelmatig ten koste gaat van veiligheid en comfort. En dat zou juist de basis zou moeten zijn voor een “thuis” of voor het wonen. Dat komt met name door de focus op minimale regelgeving en dat omvat vaak niet de bewuste en onbewuste behoeften van bewoners.”

Focus

Ook ziet Hussin dat we teveel focussen op installatietechniek. Hij zegt daarover: “Woningen worden vaak verduurzaamd door bepaalde installaties. Gebouwen hebben normaal gesproken een langere levensduur dan de aanwezige installaties. Dus daarom is het beter te kijken naar de totale woning. Die moet duurzaam zijn. Als de basis sterk is kan zou die uiteraard aangevuld moeten worden met de juiste installatietechniek”