Tweede Kamer-lid Ronnes (CDA) reageert op vastgoedonderzoek

Maatschappelijk / Vastgoed / 21 februari 2018
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Eerder deze maand publiceerden we de spraakmakende resultaten van ons vastgoedonderzoek over duurzaam vastgoed bij corporaties. De resultaten van dit vastgoedonderzoek zouden nationale afspraken op gebied van duurzaamheid best eens onder druk kunnen zetten! De onderzoeksresultaten leiden tot reacties vanuit de Tweede Kamer en brancheorganisatie en zijn veelvuldig besproken op vastgoedbijeenkomsten én online.

Zo reageerde ook Tweede Kamer-lid Ronnes (CDA) op ons onderzoek en geeft hij aan benieuwd te zijn naar hoe corporaties getoonde ambities vorm gaan geven:

“De doelstellingen op het gebied van duurzaamheid zijn fors en niet vrijblijvend. Corporaties zullen in die zin alle zeilen moeten bijzetten om aan de verwachtingen te kunnen voldoen. Ervaringen uit eerdere trajecten, zoals bijvoorbeeld gemiddeld label B in 2020, leren dat de praktijk vaak achter loopt. Dit moet dus beter. Ik ben benieuwd hoe de doelstellingen voor de komende jaren in de praktijk zullen worden opgepakt. Ik zie dat corporaties flink ambities tonen, maar ben erg benieuwd hoe de realisatie zal worden vormgegeven.”

Credits headerbeeld: CDA – fotograaf Gerhard Taatgen.