Tweede Kamerlid Van Vliet: “Woningwet is nieuwe kans voor corporaties zich te bewijzen”

Maatschappelijk / 19 december 2016
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Voorafgaand aan het seminar 'De Nieuwe Woningwet in Toekomstig Perspectief' dat op 15 februari 2017 zal plaatsvinden, vertellen we je graag wie er komen spreken. Topfunctionarissen uit politiek, corporatie, gemeente, huurdersvereniging en ministerie. Zoals Roland van Vliet, onafhankelijk lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Vandaag staat zijn visie over de nieuwe Woningwet centraal.

De nieuwe Woningwet verplicht corporaties zich te richten op het bouwen en beheren van huurwoningen voor mensen met lagere inkomens. De taak van de corporatie moet worden beperkt. Het toezicht op een andere manier georganiseerd. Tijdens de seminar ‘De Nieuwe Woningwet in Toekomstig Perspectief’ gaan we in op de gevolgen van de nieuwe Woningwet voor de corporatie en de maatschappij.

Wij vroegen Van Vliet naar zijn visie op de nieuwe Woningwet. Wat zijn de belangrijkste gevolgen? Waar gaat of kan de corporatiesector naartoe? En wat betekent de wet voor klanten van de corporatie?

Een nieuwe kans voor de corporatie
“De belangrijkste gevolgen van de nieuwe Woningwet zijn dat woningcorporaties een nieuwe kans krijgen zich te bewijzen, maar ook dat de praktijk soms knelt met de wettelijke tekentafel.”

Waar gaat de corporatiesector naartoe?
“De corporatiesector gaat toe naar een robuuste toekomst op de middellange termijn, mits ze niet vervalt in oude fouten.”

Het gevolg voor klanten van de corporatie
“De klanten van de corporaties zijn huurders én woningzoekenden. Zij mogen verwachten dat corporaties hun best blijven doen om voldoende betaalbare huurwoningen te realiseren.”

Nieuwsgierig naar hoe de andere sprekers tegen de Woningwet aankijken? Houd de site van CorporatieNL in de gaten!

Het middagseminar is bestemd voor iedereen die te maken heeft met het besturen, controleren of adviseren van de corporatie. Wil jij erbij zijn? Meld je dan nu aan.