Wonen op 40 vierkante meter zonder in te leveren op kwaliteit en design

Vastgoed / 10 april 2018
GROHE
GROHE
,

We zien ze allemaal voorbijkomen. Video’s van de kleinste appartementen, waarin de bewoners op de slimste manieren zoveel mogelijk uit hun beperkte ruimte halen. Na New York en Londen maakt de microwoning nu ook een opmars in Nederland.

Uit onderzoek van het ACRAM blijkt dat steeds meer mensen kiezen voor minder woonoppervlakte, maar meer stedelijke voorzieningen, zoals het bereik van openbaar vervoer, horecagelegenheden en scholen in de directe omgeving. Kleiner wonen is een trend, maar tegelijkertijd willen bewoners niet inleveren op de kwaliteit van hun woonvoorzieningen.

Microwoningen

Microwoningen spelen dan ook in op de veranderende woonwens van stedelingen. Bewoners hebben minder ruimte nodig voor bijvoorbeeld een bad, boekenkast en bank. Dit heeft gevolgen voor de manier waarop de microwoning wordt ingedeeld. Het opstellen van minimale kwaliteitseisen kan een oplossing zijn om de kwaliteit van de woning te waarborgen. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld een hoger plafond, extra lichtinval, of de beste producten met een design dat past bij elk soort woning.

Om optimaal te genieten van een woning moet zeker de badkamer aansluiten bij de wensen van de gebruikers. GROHE, specialist op het gebied van sanitaire voorzieningen, wil iedereen op een verantwoorde manier laten genieten van water in huis. Naast het uitgebreide aanbod van kranen, wastafels, douches, baden en een douche-wc hebben ze nu ook 3 nieuwe keramieklijnen. Deze bestaan uit wastafels, toiletten en bidets en zijn gemaakt om elk soort badkamer zo compleet, efficiënt en stijlvol mogelijk in te richten. Het ontwerp speelt daarbij een belangrijke rol en daarom is er door het awardwinnende designteam wederom gestreefd naar perfectie.

De perfecte badkamer

De perfecte badkamer vinden is niet makkelijk. Omdat GROHE’s keramiek is voorzien van een selectie van aanbevolen combinaties die passen bij hun kranen, douches en sanitaire systemen, complementeren ze elkaar in ontwerp én in technologie. De verscheidenheid aan opties samengebracht tot één keuze.

“Een passende badkamer voor elk project is waar wij naar streven. Moderne voorzieningen in een grote of kleine badkamer hoeven niet duur te zijn. Met compacte, stijlvolle en duurzame ontwikkelingen realiseren wij complete badkamers met geschikte designs om voldoende ruimte in de badkamer te behouden“, zegt Rogier van Dis, GROHE General Manager Nederland.

Om welke ruimte in huis het ook gaat, of wat de gewenste stijl of smaak ook is: grote kans dat de perfecte combinatie van producten in een van GROHE’s nieuwe keramiekseries te vinden is. Elke serie heeft zijn eigen kenmerken. Samen maken ze het creëren van de perfecte badkamer eenvoudiger.