Zo haalt je corporatie het beste uit data volgens Erwin Folmer (het Kadaster)

Digitaal / 15 oktober 2018
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

Nieuwsgierig hoe je tot effectieve data-uitwisseling komt om daarmee op jaarbasis miljoenen euro's te besparen? Dan ben je van harte welkom op het 'Digital Event: Data moet je delen'. Erwin Folmer, Senior Adviseur Landelijke Voorzieningen bij het Kadaster, spreekt tijdens dit event over HET WAT & WAAROM VAN HET DELEN VAN DATA. We voelden hem alvast aan de tand.

Folmer: “De hoeveelheid gedeelde data wordt gigantisch de komende jaren, de crux wordt om die data betekenisvol te verbinden. Door data te delen conform de standaarden van het web (linked data), wordt de data combineerbaar en bruikbaar voor analyses. De data vanuit het Kadaster is nu beschikbaar volgens deze standaarden en daarmee bruikbaar.”

Om klaar te zijn voor de veranderende omstandigheden, is het volgens Folmer voor corporaties belangrijk om zelf data te delen conform de linked data-principes. Maar ook om aan de andere kant competenties te ontwikkelen om linked data in analyses te kunnen gebruiken.

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden

Wil een corporatie het beste uit de data halen, dan adviseert de senior adviseur om te experimenteren en te profiteren van de expertise van organisaties die het al gedaan hebben. “Of zoek aansluiting in het Platform Linked Data Nederland.”

Meer weten?

Op het Data Event spreekt Erwin Folmer om 10.15 uur over HET WAT & WAAROM VAN HET DELEN VAN DATA. Je zult geïnspireerd worden door enerzijds de strategische redenen waarom Kadaster hierin investeert, en daarnaast zal door live-voorbeelden de kracht van de toepassingen inzichtelijk worden.

Tijdens het Data Event spreken corporaties, gemeenten, wetenschappers en adviseurs over een gedegen datahuishouding waarin kwalitatief goede data als centraal element zorgt voor sturing en efficiëntie. Je bent van harte welkom om daarbij te zijn. Bekijk het programma, de sprekers en de deelnemers.

Wil jij méér kennis en inzichten opdoen? Bezoek je eerste CorporatieNL Event met een kennismakingsvoucher. Download hier jouw voucher en meld je kosteloos aan.