Zo zien corporatiejongeren de stad van de toekomst

Vastgoed / 21 december 2020
Redactie
Redactie
Redactie, CorporatieNL

De Vernieuwde Stad heeft haar leden benaderd om jonge, talentvolle mensen uit de eigen corporatie naar voren te schuiven om het jaarlijkse congres vorm te geven. De 16 jongeren kregen drie thema’s mee: duurzaamheid, leefbare en toegankelijke wijken en voldoende plek om te wonen. Thema’s die volgens De Vernieuwde Stad nu, maar ook in de nabije toekomst de agenda van corporaties domineren. Hoe kijken corporatiejongeren aan tegen de opgave van de corporatie van de toekomst?

Meer digitaal

Duurzaamheid gedefinieerd vanuit de behoefte van de bewoner. Een corporatie met de naam Zorro die zich afkeert van overheidsbemoeienis en met buurtparlementen werkt. Het woningtekort te lijf vanuit vier filosofische stromingen. Dat waren onder meer de ideeën die de jongeren uitwerkten tijdens het congres. In hun stad van de toekomst wordt een belangrijk deel van het werk overgenomen door drones en kunstmatige intelligentie en zijn de meeste contacten digitaal.

Kennisbank

De Vernieuwde Stad heeft alle ideeën, plannen en verslagen samengevoegd in een overzichtelijk paper dat leden van CorporatieNL kunnen downloaden in de kennisbank. Het paper bevat bijdragen van onder meer Cees van Boven (voorzitter De Vernieuwde Stad),  Maartje Brans (directeur vastgoedonderhoud bij de Alliantie), Maria Kluijtenaar (projectleider wijken & beleid bij Havensteder), Dennis Pronk (portefeuillemanager bij Vestia), Jo-Anke van Dam (adviseur strategie & innovatie bij Vidomes), Elisa Corporán Souverein (adviseur bij Parteon) en Edwin Buitelaar (bijzonder hoogleraar Land and Real Estate Development aan de Universiteit Utrecht).