Auteurs e-book De 17 Duurzame Ontwikkelingsinitiatieven

Commissie / CorporatieNL

Met elkaar schrijven we het e-book over de de 17 Duurzame Ontwikkelingsinitiatieven bij corporaties. In dit E-book onderzoeken we met alle leden hoe wij aandeel nemen in de nieuwe economie van ontwikkelingsdoelen, wat wij met elkaar verstaan onder de aangenomen duurzame doelen en tot welke mooie initiatieven dit al heeft geleid. Samen maken we het concreet en dichtbij.

Aanleiding

Om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) te halen moeten we op elkaar kunnen rekenen. Van ieder individu, professional tot overheden en bewoners. Iedereen is een schakel om de wereld in 2030 duurzamer en eerlijker te maken. Alle SDG’s hebben subdoelen die verband houden met het dagelijkse werk van corporaties, lokale overheden, bedrijven en professionals. In dit boek zoomen we in op de rol van van onze leden, dus jouw eigen rol. Specifiek in deze editie halen we 6 van de 17 belangrijke duurzame doelen naar voren en tonen we 17 praktijkvoorbeelden en initiatieven uit onze sector:

Doel 1: Betaalbare en duurzame energie
Doel 2: Waardig werk en economische groei
Doel 3: Duurzame steden en gemeenschappen
Doel 4: Verantwoorde consumptie en productie
Doel 5: Klimaatactie
Doel 6: Partnerschap om doelstellingen te bereiken.

Inhoud

Het e-book bestaat uit meerdere hoofdstukken en het verschijnt medio juni 2021. De hoofdstukindeling is als volgt:

H 1 De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van Nederland (Sustainable Development Goals, SDG’s)
1.1 Wat zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelen?
1.2 De Nederlandse en wereld ambitie
1.3 Voor wie gelden deze doelen?
1.4 Rol van Corporaties en Gemeenten
1.5 Rol van Organisaties en Medewerkers
1.6 Resultaat 2030

H 2 De Duurzame initiatieven van Nederland
H 3 Betaalbare en Duurzame Energie (SDG 7)
H 4 Waardig werk en economische groei (SDG 8)
H 5 Duurzame steden en gemeenschappen (SDG 11)
H 6 Verantwoorde consumptie en productie (SDG 12)
H 7 Klimaatactie (SDG 13)
H 8 Partnerschap om doelstellingen te bereiken (SDG 17)

Werkwijze

Elk hoofdstuk in het e-book bestaat uit verschillende paragrafen. Daarin laten we voorbeelden zien van duurzame projecten of initiatieven. Op het gebied van wonen, energie, klimaat, bewoners, economie en partnerships. Heb jij een interessant inzicht, project of aanpak? Laat het dan weten en werk mee aan het e-book.

Je medewerking bestaat uit het aanleveren van een artikel of het beantwoorden van een aantal vragen voor een interview. Het kost je weinig tijd en je helpt er veel andere leden mee. Want samen hebben we de meeste kennis.

Het e-book verschijnt in een oplage van 5.000 exemplaren en als auteur of medewerker komt jouw naam natuurlijk ook in het boek.

Meer informatie en aanmelden

Heb je interesse om mee te doen aan de realisatie van het e-book? Reageer dan via onderstaande button. Vermeld je relevante achtergrond en over welk onderwerp je iets kunt vertellen of schrijven.