Audit ready

Financieel
Nieuw Inschrijvingen net geopend
995,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 21 Mrt 2018
Deze training wordt door een externe partij verzorgd.
Details
Datum Kosten Locatie

Je stelt de jaarrekening op. En de accountant controleert deze jaarrekening. Ook bij jou zal het gebeuren dat je accountant vragen heeft die je overbodig vindt. Immers, je hebt de controle toch voorbereid met het balansdossier? En de accountant kan toch in het dossier van de vorige controle kijken? Het kan ook anders.

Wees audit ready

De doorlooptijd van de accountantscontrole valt in de praktijk vaak tegen, waardoor je interne deadlines moet verschuiven. En na afloop van de controle komt er vaak discussie over meerwerk en dus meer kosten. Vervelend voor jouw organisatie en voor jouw accountant. Volg de training audit ready en doe hier iets aan.

Om te beginnen kun je jouw eigen proces van opstellen van de jaarrekening verbeteren en versnellen. Maar daar moet je wel wat voor doen. De training Audit Ready helpt hierbij. Het motto van de training is: “Audit ready: sneller, simpeler en beter”

Wat kun je verwachten?

De training gaat over het realiseren van een soepel proces van het opstellen van de jaarrekening, de zogenaamde fast close. Daarnaast laat de training zien hoe de accountantscontrole door corporaties goed kan worden voorbereid: “audit ready”. Als je “audit ready” de jaarrekening laat controleren heb je een snellere accountantscontrole waarbij je alle deadlines haalt en waarbij je meerwerk door de accountant voorkomt.

Wat je leert

Na afloop van de training heb je inzicht hoe je een fast close bij je eigen organisatie kunt realiseren. Je ontvangt een concreet stappenplan en voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast heb je na afloop inzicht in de mogelijkheden om “audit ready” de accountant te laten controleren. Ook hiervoor ontvang je concrete tools en best practices.

 

Trainer

Piet Klop RA MGA
Piet Klop RA MGATrainer

Partner bij Public Values BV

Voor deze training heeft CorporatieNL exclusief Piet Klop RA MGA van Public Values kunnen vastleggen. Samen met wisselende experts met jarenlange ervaring in de corporatiesector begeleidt hij de hele trainingsdag.

Programma

Tijd Onderwerp
Ontvangst, welkom en opening
De jaarrekening: wat kan beter?
Fast close: Hoe doe je dat in de praktijk?
De In control statement en audit ready
Pauze
Marktwaarde: de mutatie verklaard
De aangifte vennootschapsbelasting
Lunchpauze
De accountants
Excel of een tool?
Best practices
Einde training

Voor wie

De training is bedoeld voor financieel managers en financieel bestuurders.

PE-punten

Door het volgen van deze training heb je recht op 7 PE-punten.

Unieke aanpak

Voor, tijdens en na deze training zal onze trainer praktijkopdrachten verstrekken en desgevraagd persoonlijke feedback geven. Ook kun je gebruik blijven maken van de telefonische helpdesk voor jouw praktijkvragen.