Event De Kracht van Kwetsbaarheid (online)

Maatschappelijk
Nieuw Inschrijvingen net geopend
595,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 20 Okt 2020
Details
Datum Kosten Locatie

Jouw werk neemt toe en wordt complexer omdat er steeds meer kwetsbare personen zijn. Om te voorkomen dat dit probleem groter wordt, moet je het van een andere kant bekijken. Want kwetsbaren zijn een kans om jouw werkdruk te verlagen en buurten beter te maken. Neem deel aan dit online event dat alweer voor de derde keer plaatsvindt en leer van anderen hoe je dit aanpakt.

Door het probleem van kwetsbare personen om te draaien levert het jou voordelen op. Dan kost het je minder tijd, wordt de sociale samenhang groter en wordt jouw werk leuker. Denk bijvoorbeeld aan de rol die de kwetsbare bewoner kan spelen in het creëren van een prettige leefomgeving. Of werk samen met bewoners om de veiligheid in de buurt te verbeteren. De praktijk toont aan dat dit voor iedereen haalbaar is, als je maar de juiste stappen zet.

Wat je kunt verwachten

Dit event biedt jou de handreikingen en beste voorbeelden uit de praktijk. Je zult zelf ervaren hoe je gebruik kunt maken van de kracht van kwetsbaarheid. Andere organisaties vertellen hoe zij dit hebben aangepakt en wat het heeft opgeleverd. En jij krijgt concrete aanpakken en tips voor jouw situatie.

Ochtendprogramma en sprekers

Tijd Onderwerp
OPENING EN WELKOM
Dagvoorzitter Fadime Örgü geeft een toelichting op programma, techniek, vragen en deelt visie op thema
Officiele opening met videoboodschap
TRENDS EN VISIE door Hamit Karakus, algemeen directeur van Platform 31
Overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en een blik op de toekomst. Na de presentatie volgt een interview door Fadime en kunnen deelnemers meedoen aan het gesprek.
KWETSBAARHEID ALS KANS IN DE WIJK door Ronald Simons, directeur Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels
Ronald spreekt over het verbinden van kwetsbaarheid en kracht in wijken. Hoe vergroot je het eigenaarschap van mensen in de wijk? Dit kan met minimale professionele inzet. Fadime stelt Ronald een aantal indringende vragen en gezamenlijk maken we de vertaling naar de praktijk.
PAUZE
KEYNOTE SPREKER
Participatie vereist meer moed. De spreker volgt, het is een autoriteit op het gebied van kwetsbare bewoners.
SAMENVATTING EN DISCUSSIE
Na de keynote is er gelegenheid tot discussie, vragen en vertaling naar eigen situatie. Fadime voegt een aantal prikkelende stellingen en vragen toe.

Pauze

Tijd Onderwerp
LUNCHPAUZE
Tijdens de pauze kun je natuurlijk iets anders gaan doen, maar je kunt ook kijken naar eerder opgenomen video's en interviews over het thema van vandaag.

Middagprogramma en sprekers

Tijd Onderwerp
RESULTATEN WERKGROEP door Kim Oude Luttikhuis, strategisch adviseur wonen en zorg bij Gemeente Berkelland
De werkgroep bespreekt haar nieuwe integrale aanpak die van de toename van kwetsbare personen een kans maakt in plaats van een probleem.
CASE BESPREKING door Ferry Nekkers, country manager iLOQ
Hoe zorg je dat bewoners zich thuis veilig voelen? Discussieer mee naar aanleiding van cases uit de praktijk over veilig wonen voor kwetsbare groepen. Maak kennis met innovaties waarmee je de beveiliging van een wooncomplex eenvoudig kunt realiseren.
VRIJE DISCUSSIE EN BRAINSTORM
Aan de hand van vooraf toegestuurde vragen, stellingen en praktijkervaringen leidt Fadime het gesprek over wat we geleerd hebben en hoe we nu verder gaan.
AFSLUITING
Samenvatting, vervolg en virtuele toast

Zij nemen ook deel

Heb jij te maken met kwetsbare bewoners, leefbaarheid, veiligheid, zorg binnen jouw organisatie? Of wil je gewoon meer weten over hoe je van een maatschappelijk probleem een kans maakt? Ontmoet:

  • de andere leden van CorporatieNL
  • bestuurders, directie en leden Raad van Toezicht
  • managers wonen, vastgoed, bedrijfsvoering, vastgoed
  • beleidsadviseurs, strategen, communicatieadviseurs, marketeers
  • beleidsadviseurs en medewerkers binnen de afdelingen wonen, vastgoed, bedrijfsvoering of ondersteuning
  • managers en medewerkers van andere organisaties zoals gemeenten, kennisinstituten, onderwijs en markt

Partner

De kennispartner voor dit event is iLOQ. Bekijk de partnerpagina en ontdek welke kennis en expertise iLOQ voor jou in huis heeft.

Aanmelden voor dit event

De leden van CorporatieNL kunnen gratis aan dit online event deelnemen. Zij kunnen ook gratis andere events en trainingen volgen. Niet-leden betalen een eenmalige toegangsprijs.

Klik op de knop hieronder en wees erbij.