Event De Kracht van Kwetsbaarheid

Maatschappelijk
77/80Plekken zijn bezet
595,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 20 Okt 2020
Details
Datum Kosten Locatie

Jouw werk neemt toe en wordt complexer omdat er steeds meer kwetsbare personen zijn. Om te voorkomen dat dit probleem groter wordt, moet je het van een andere kant bekijken. Want kwetsbaren zijn een kans om jouw werkdruk te verlagen en buurten beter te maken. Neem deel aan dit online event dat dit jaar voor de derde keer plaatsvindt en leer van anderen hoe je dit aanpakt.

Door het probleem van kwetsbare personen om te draaien levert het jou voordelen op. Dan kost het je minder tijd, wordt de sociale samenhang groter en wordt jouw werk leuker. Denk bijvoorbeeld aan de rol die de kwetsbare bewoner kan spelen in het creëren van een prettige leefomgeving. Of werk samen met bewoners om de veiligheid in de buurt te verbeteren. De praktijk toont aan dat dit voor iedereen haalbaar is, als je maar de juiste stappen zet.

Wat je kunt verwachten

Dit event biedt jou de handreikingen en beste voorbeelden uit de praktijk. Je zult zelf ervaren hoe je gebruik kunt maken van de kracht van kwetsbaarheid. Andere organisaties vertellen hoe zij dit hebben aangepakt en wat het heeft opgeleverd. En jij krijgt concrete aanpakken en tips voor jouw situatie.

Ochtendprogramma en sprekers

Tijd Onderwerp
OPENING EN WELKOM
Dagvoorzitter Fadime Örgü geeft een toelichting op programma, techniek, vragen en deelt haar visie op het thema
TRENDS EN VISIE door Hamit Karakus, algemeen directeur van Platform 31
Overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen en een blik op de toekomst. Na de presentatie volgt een interview door Fadime en kunnen deelnemers meedoen aan het gesprek.
KWETSBAARHEID ALS KANS IN DE WIJK door Ronald Simons, oprichter Zellef: het lef om echt jezelf te zijn
Ronald spreekt over het verbinden van kwetsbaarheid en kracht in wijken. Hoe vergroot je het eigenaarschap van mensen in de wijk? Dit kan met minimale professionele inzet. Fadime stelt Ronald een aantal indringende vragen en gezamenlijk maken we de vertaling naar de praktijk.
PAUZE
KEYNOTE SPREKER is Prof dr Jeannette Waegemakers Schiff, Faculty of Social Work University of Calgary
Onderzoek toont aan dat de meerderheid van de eerstelijnswerkers kampt met burnout, stress of PTSS. Zij staan vooraan bij het helpen van kwetsbare personen. Maar wie is er dan eigenlijk kwetsbaar: de vrager of de aanbieder? Een overzicht van theorie, visie, onderzoek en praktische aanbevelingen.
SAMENVATTING EN DISCUSSIE
Na de keynote is er gelegenheid tot discussie, vragen en vertaling naar eigen situatie. Fadime voegt een aantal prikkelende stellingen en vragen toe.

Middagprogramma en sprekers

Tijd Onderwerp
OPENING Middagprogramma door Fadime Örgü
RESULTATEN WERKGROEP door Kim Oude Luttikhuis, strategisch adviseur wonen en zorg bij Gemeente Berkelland
De werkgroep bespreekt haar nieuwe integrale aanpak die van de toename van kwetsbare personen een kans maakt in plaats van een probleem.
Q&A met organisaties over de kracht van kwetsbaarheid
We spreken organisatie over hoe je gebruik kunt maken van de kracht van kwetsbaarheid. Bekijk deze vooraf opgenomen video’s en ontdek hoe zij dit hebben aangepakt, wat het hen heeft opgeleverd en welke waardevolle tips ze voor jou hebben. De video’s kun je tevens terugvinden in de kennisbank voor leden.
CASE BESPREKING door Ferry Nekkers, country manager iLOQ
Hoe zorg je dat bewoners zich thuis veilig voelen? Discussieer mee naar aanleiding van cases uit de praktijk over veilig wonen voor kwetsbare groepen. Maak kennis met innovaties waarmee je de beveiliging van een wooncomplex eenvoudig kunt realiseren.
Q&A met organisaties over de kracht van kwetsbaarheid
We spreken organisatie over hoe je gebruik kunt maken van de kracht van kwetsbaarheid. Bekijk deze vooraf opgenomen video’s en ontdek hoe zij dit hebben aangepakt, wat het hen heeft opgeleverd en welke waardevolle tips ze voor jou hebben. De video’s kun je tevens terugvinden in de kennisbank voor leden.
KICK OFF NIEUWE WERKGROEPEN
De nieuwe werkgroepen gaan aan de slag met een vraagstuk over de kracht kwetsbaarheid. Leden komen gedurende een jaar eens in de 3 maanden 2 uur bij elkaar en bedenken een nieuwe integrale aanpak, methode of techniek die van de toename van kwetsbare personen een kans maakt in plaats van een probleem. Op het event van 2021 presenteren zij hun resultaten.
AFSLUITING
Samenvatting, vervolg en virtuele toast

Zij nemen ook deel

Heb jij te maken met kwetsbare bewoners, leefbaarheid, veiligheid, zorg binnen jouw organisatie? Of wil je gewoon meer weten over hoe je van een maatschappelijk probleem een kans maakt? Ontmoet:

  • de andere leden van CorporatieNL
  • bestuurders, directie en leden Raad van Toezicht
  • managers wonen, vastgoed, bedrijfsvoering, vastgoed
  • beleidsadviseurs, strategen, communicatieadviseurs, marketeers
  • beleidsadviseurs en medewerkers binnen de afdelingen wonen, vastgoed, bedrijfsvoering of ondersteuning
  • managers en medewerkers van andere organisaties zoals gemeenten, kennisinstituten, onderwijs en markt

Partner

De kennispartner voor dit event is iLOQ. Bekijk de partnerpagina en ontdek welke kennis en expertise iLOQ voor jou in huis heeft.

Aanmelden voor dit event

De leden van CorporatieNL kunnen gratis aan dit online event deelnemen. Zij kunnen ook gratis andere events en trainingen volgen. Niet-leden betalen een eenmalige toegangsprijs.

Klik op de knop hieronder en wees erbij.