Download: De 4 toekomstscenario’s voor elke corporatie

Corporatie
1 Datum
50,- Gratis deelname voor leden
Details
Datum Kosten Locatie

Trends

De corporatie heeft te maken met actuele trends en ontwikkelingen die haar onder druk zetten om scherpe keuzes te maken voor haar toekomst. Naast de schaalvergroting en toenemende druk vanuit de maatschappij hebben digitalisering en verduurzaming een grote impact. Om haar legitimiteit en ook haar investeringskracht overeind te houden moet zij kiezen. Er is geen goed of fout, maar er is wel een toenemende noodzaak om kleur te bekennen. Deze keuzes zijn de basis voor de 4 scenario’s die in de visie van CorporatieNL op elke corporatie van toepassing zijn.

Scenario’s

CorporatieNL bereid haar leden door middel van events, publicaties en trainingen voor op de 4 toekomstscenario’s. Deze zijn ingedeeld langs twee assen:

  1. de verdere ontwikkeling richting de echte bedoeling van de corporatie (het hart) of de ontwikkeling richting een efficiënter opererend bedrijf (ratio)
  2. het in staat zijn om de eigen agenda (intern) te realiseren of het moeten voldoen aan de verplichtingen voortkomend uit externe eisen.

Gevolgen

De gevolgen voor elke corporatie zijn groot. Daarom organiseert CorporatieNL in 2019 voor haar leden 4 events die in het teken staan van de gevolgen van deze scenario’s:

Scenario 1: De Duurzame Corporatie
Het Vastgoed Event op 28 maart 2019 dat in het teken staat van “Verstandige keuzes in verduurzaming”

Scenario 2: De Vraaggestuurde Corporatie
Het event “Een leven lang woonplezier” op 21 november 2019

Scenario 3: De Sociale Corporatie
Het Maatschappelijk Event “De kracht van de kwetsbare bewoner” op 3 oktober 2019

Scenario 4: De Functionele Corporatie
Het Digital Event “Werken met digitalisering” op 23 mei 2019

Als lid van CorporatieNL kunnen jij en je collega’s aanwezig zijn bij deze events. Je bent dan voorbereid op de keuzes die je moet maken en je beschikt over de kennis die nodig is om goed te kunnen blijven functioneren.

Om de download aan te vragen dien je een lidmaatschap van CorporatieNL te hebben. Aanvragen kan via de knop ‘Deelnemen’.

welk scenario past bij jouw corporatie?