Download: Presentatie Digital Event 2018, Data moet je delen

Vastgoed
1 Datum
0,- Gratis deelname voor leden
Details
Datum Kosten Locatie

Dit event bezocht je als je tot effectieve data-uitwisseling wilt komen, om daarmee op jaarbasis miljoenen euro’s te besparen. Met een gedegen datahuishouding creëer je een data-gedreven corporatie, waarin kwalitatief goede data als centraal element zorgt voor sturing en efficiëntie. Erbij zijn kan helaas niet meer. Maar met je lidmaatschap kun je wel de presentaties in zien.

Wat werd er besproken?

Redenen om data te delen:

 • De verplichting om aan derden te rapporteren;
  denk hierbij onder meer aan toezichthouders, accountants, belastingdienst, afspraken met derden zoals gemeenten en de management informatie.
 • De samenwerking met ketenpartners;
  bouwbedrijven, incassobureaus, woningverdeling, etc..
 • Onderzoek en fact finding;
  nodig voor het bepalen van toekomstig beleid.

Wat kon je verwachten van deze inspirerende dag?

Alle presentaties in het plenaire programma bevatten een toelichting op wat het onderwerp inhoudt, waarom het relevant is, wat het voor de organisatie betekent en welke stappen kunnen worden ondernomen. Tijdens de twee plenaire sessies in de ochtend verkennen we het terrein. De verdiepende interactieve sessies, waaruit je zelf een keuze kon maken, werken specifieke ontwikkelingen verder uit. Ze bespreken de eisen waar jouw organisatie aan moet voldoen om tot een effectieve data-uitwisseling te komen.

Inhoud document; programma en sprekers

 • Opening en welkom door dagvoorzitter – Prof. dr. Jaap van den Herik, voorzitter van de Board of Directors van het Leiden Centre of Data Science (LCDS)
 • HET WAT & WAAROM VAN HET DELEN VAN DATA – Erwin Folmer, Senior Adviseur Landelijke Voorzieningen bij het Kadaster
 • DE BASISVOORWAARDEN VOOR HET DELEN VAN DATA – Barteld Braaksma, Innovatiemanager bij het Centraal Bureau voor de Statistiek
 • Mini seminar: Hoe voorspel je het dakonderhoud middels Big Data algoritmes & Internet of Things?
 • Interactieve sessie: Een slimme organisatie werkt datagedreven – Werk sneller, gerichter en kostenefficiënter dankzij nieuwe sensortechnologieën voor Internet of Things.
 • Interactieve sessie: De transitie naar de cloud: samenwerken aan, met en door ICT die direct, altijd en overal werkt. Het is mogelijk!
 • Interactieve sessie: Een duurzame, innovatieve en veilige (hybride cloud) IT infrastructuur voor smart cities – een utopie?

Om de download aan te vragen dien je een lidmaatschap van CorporatieNL te hebben. Aanvragen kan via de knop ‘Deelnemen’.

Digitaal de sfeer proeven

Bekijk de sfeerimpressie om toch nog wat van de sfeer te proeven. Leuk om aan je collega’s te laten zien bijvoorbeeld.