Event De Kracht van Kwetsbaren 2021

Maatschappelijk
Nieuw Inschrijvingen net geopend
600,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 08 Okt 2021
Details
Datum Kosten Locatie

Jouw werk neemt toe en wordt complexer omdat er steeds meer kwetsbare personen zijn. Om te voorkomen dat dit probleem groter wordt, moet je het van een andere kant bekijken. Want kwetsbaren zijn een kans om jouw werkdruk te verlagen en buurten beter te maken. Neem online deel aan dit hybride event dat alweer voor de vierde keer plaatsvindt en leer van anderen hoe je dit aanpakt.

Door het probleem van kwetsbare personen om te draaien levert het jou voordelen op. Dan kost het je minder tijd, wordt de sociale samenhang groter en wordt jouw werk leuker. Denk bijvoorbeeld aan de rol die de kwetsbare bewoner kan spelen in het creëren van een prettige leefomgeving. Of werk samen met bewoners om de veiligheid in de buurt te verbeteren. De praktijk toont aan dat dit voor iedereen haalbaar is, als je maar de juiste stappen zet.

Wat je kunt verwachten

Dit event biedt jou de handreikingen en beste voorbeelden uit de praktijk. Je zult zelf ervaren hoe je gebruik kunt maken van de kracht van kwetsbaarheid. Andere organisaties vertellen hoe zij dit hebben aangepakt en wat het heeft opgeleverd. En jij krijgt concrete aanpakken en tips voor jouw situatie.

Ochtendprogramma en sprekers

Tijd Onderwerp
OPENING EN WELKOM
Dagvoorzitter Fadime Örgü geeft een toelichting op programma, techniek, vragen en deelt haar visie op het thema
TRENDS EN VISIE
KWETSBAREN ALS KANS
PAUZE
KEYNOTE SPREKER
SAMENVATTING EN DISCUSSIE
Na de keynote is er gelegenheid tot discussie, vragen en vertaling naar eigen situatie. Fadime voegt een aantal prikkelende stellingen en vragen toe.

Middagprogramma en sprekers

Tijd Onderwerp
WELKOM EN UITLEG door Fadime Örgü
WORKSHOPS - Kies de workshop die bij jou past
1. WORKSHOP NIEUWE ORGANISATIEVORMEN
De werkgroep Kracht van Kwetsbaarheid heeft een jaar lang gewerkt aan nieuwe organisatiemodellen om de toename van het aantal kwetsbaren en daarmee de toegenomen druk op de eigen medewerkers aan te kunnen. Zij bespreekt de belangrijkste scenario’s en passende organisatievormen.
2. WORKSHOP VERNIEUWING
Samenwerkingspartners zijn belangrijker dan ooit. Maar wie neemt welke rol en verantwoordelijkheid? Het is tijd voor vernieuwing. Een van de werkgroepen presenteert haar voorstellen en gaat in gesprek met deelnemers aan de workshop.
3. WORKSHOP WOONOVERLAST
Leer hoe je zelf een stappenplan woonoverlast maakt. En ontdek de rol die gemeente, politie en buurtbewoners hebben in de gezamenlijke aanpak van woonoverlast.
4. WORKSHOP VERWARD GEDRAG
In deze workshop kijken we wie nu eigenlijk die personen zijn met verward gedrag en wat hun toename voor jouw werk betekent.
AFSLUITING EN START NIEUWE WERKGROEPEN
We vatten de inhoud van de workshops samen en bespreken wat we hebben bereikt. Daarna heten we de deelnemers aan de nieuwe werkgroepen welkom. Tenslotte kijken we vast vooruit naar het komende jaar.

Zij nemen ook deel

Heb jij te maken met kwetsbare bewoners, leefbaarheid, veiligheid, zorg binnen jouw organisatie? Of wil je gewoon meer weten over hoe je van een maatschappelijk probleem een kans maakt? Ontmoet:

  • de andere leden van CorporatieNL
  • bestuurders, directie en leden Raad van Toezicht
  • managers wonen, vastgoed, bedrijfsvoering, vastgoed
  • beleidsadviseurs, strategen, communicatieadviseurs, marketeers
  • beleidsadviseurs en medewerkers binnen de afdelingen wonen, vastgoed, bedrijfsvoering of ondersteuning
  • managers en medewerkers van andere organisaties zoals gemeenten, kennisinstituten, onderwijs en markt

Aanmelden voor dit event

De leden van CorporatieNL kunnen gratis aan dit online event deelnemen. Zij kunnen ook gratis andere events en trainingen volgen. Niet-leden betalen een eenmalige toegangsprijs.

Klik op de knop hieronder en wees erbij.