Event Maatschappelijk Presteren

Maatschappelijk
Nieuw Inschrijvingen net geopend
795,- Gratis deelname voor leden
Details
Datum Kosten Locatie

De maatschappelijke veranderingen in Nederland gaan razendsnel. Er wordt nogal wat gevraagd van de corporatie anno 2017. Laten we daarover op 21 juni 2018 in gesprek gaan tijdens hét event Maatschappelijk Presteren. Ga het gesprek aan, deel je ervaringen en laat je inspireren en informeren. Niet het vastgoed, maar de mens staat centraal bij dit event van CorporatieNL.

Wat kun je verwachten?

Je kunt er niet onderuit. Op maatschappelijk vlak is er enorm veel gaande in de corporatiesector. Zo verandert ook de zorgbehoefte. Veel huurders van jouw corporatie zijn 75 jaar of ouder. Men wil langer thuis blijven wonen en dat is (mede dankzij digitalisering) inmiddels gelukkig vaak ook mogelijk. Helaas zijn (nog) niet alle woningen erop ingericht om de juiste zorg te bieden. Maar liefst 1 op de 3 van deze woningen is een corporatiewoning. Je raadt dus al wie daarmee aan de slag moet! De corporatiesector.

Uit onderzoek van CorporatieNL blijkt dat ruim 70% van de corporaties op dit moment niet goed voorbereid is op de toenemende vergrijzing en de stijging van het aantal bewoners met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Hoewel we dit stiekem al hadden geconstateerd, is het toch schrikken. Maar gek is het niet. Want hoe speel je als corporatie nou in op deze maatschappelijke ontwikkelingen? Corporaties zijn geneigd niet verder te kijken dan het heden en de nabije toekomst. Maar voor echte verandering is een blik naar buiten, gericht op de horizon, noodzakelijk. En dat is precies wat we op 21 juni gaan doen!

Waarom deelnemen?

Omdat je klaar wilt zijn voor de uitdagingen van morgen! Of eigenlijk die van vandaag. Deel kennis en ervaringen, leer van experts en laat je inspireren. Ga in gesprek met collega’s: bestuurders, directieleden, managers, teamleiders en adviseurs. Kortom, ga naar huis met nieuw verworven kennis van onschatbare waarde. Maar ook met de motivatie om de schouders eronder te zetten en in te spelen op de maatschappelijke veranderende vraag en ontwikkelingen.

Thema’s

  • Wonen en zorg
  • Veranderingen in de wetgeving – gevolgen voor corporaties
  • Samenwerkingspartners

Programma

Tijd Onderwerp
Inloop en ontvangst met koffie en thee
Opening en welkom door dagvoorzitter
Trends en visie
Voorbeeld uit de corporatiepraktijk
Samenvatting door dagvoorzitter
Pauze
Interactieve sessie - vertaling naar eigen praktijk
Keynote speaker
Samenvatting en afsluiting door dagvoorzitter (tot 15.00 uur)

Sprekers

Het definitieve programma en de sprekers volgen binnenkort. Het zijn stuk voor stuk experts op hun vakgebied. Ontmoet ook veel collega’s van andere corporaties die aanwezig zijn.

Voor leden van CorporatieNL is dit event gratis toegankelijk. Zij kunnen ook gratis andere events, trainingen en webinars volgen. Bij aanmelding voor dit event kun je aangeven of je als lid wilt deelnemen of al lid bent.

Zorgplein

Tijdens het event kun je het Zorgplein bezoeken. Je treft er leveranciers en adviseurs met relevante producten en diensten en interessante praktijkcases over corporaties. Zij nodigen je uit om je vragen te stellen of gewoon eens te praten over jouw uitdagingen als corporatiemedewerker. Vanzelfsprekend is ook de ledenservice van CorporatieNL aanwezig voor al je vragen.

Voor wie en waar?

Dit event is voor geïnteresseerden die werkzaam zijn bij een woningcorporatie of gemeente.

Het event vindt plaats in Maarssen. Het is goed te bereiken zowel per openbaar vervoer als met de eigen auto. Bestuurders en RvT-leden ontvangen 5 PE-punten bij deelname aan dit event. Ben je er ook bij?

We raden je aan om ook de volgende activiteiten te volgen. Deze kennis en vaardigheden helpen je verder en zijn inbegrepen in het lidmaatschap.