Event Maatschappelijk Presteren

Maatschappelijk
Nieuw Inschrijvingen net geopend
795,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 14 Jun 2018
Details
Datum Kosten Locatie

De maatschappelijke veranderingen in Nederland gaan razendsnel. Er wordt nogal wat gevraagd van de corporatie anno 2018. Laten we daarover op 21 juni in gesprek gaan tijdens hét event Maatschappelijk Presteren. Ga het gesprek aan, deel je ervaringen en laat je inspireren en informeren. Niet het vastgoed, maar de mens staat centraal bij dit event van CorporatieNL.

Wat kun je verwachten?

We hebben een keynote spreker (wie is nog even een verrassing) en we behandelen trends, visies en praktijkvoorbeelden uit de sector. Vanzelfsprekend ga je ook – tijdens een interactieve sessie – zelf aan de slag met de vertaling van de opgedane inzichten naar joúw praktijk. Vergeet niet om het Ontmoetingsplein te bezoeken en in gesprek te gaan met leveranciers en adviseurs over jouw uitdagingen als corporatiemedewerker.

Waarom deelnemen?

Maatschappelijke veranderingen gaan razendsnel en er wordt vandaag de dag nogal wat verwacht van de corporatie. Pak de veranderende behoefte aan en zet de stap naar een future-proof corporatie. Ga op 21 juni in gesprek met experts uit de sector en andere corporaties tijdens het event Maatschappelijk Presteren. Hoe kunnen we bewoners bijvoorbeeld helpen met verduurzaming? Zouden microwoningen een oplossing kunnen zijn voor huisvesting van ouderen? En hoe kun je met elkaar de groeiende schuldenproblematiek aanpakken?

Thema’s

  • Betaalbaarheid en beschikbaarheid: creatieve oplossingen
  • Schuldhulpverlening: nieuwe vormen van aanpak
  • Samenwerking tussen sociale wijkteams en corporaties inzake woonoverlast
  • Woonvormen voor bijzondere doelgroepen
  • Bewoners helpen met verduurzaming

Voor wie?

Dit event is voor geïnteresseerden die werkzaam zijn op het gebied van maatschappelijke ontwikkelingen, het sociale domein, leefbaarheid, veiligheid, toezicht en handhaving bij woningcorporaties, gemeenten of zorg- en welzijnsinstellingen.

Met een lidmaatschap van CorporatieNL is dit event gratis toegankelijk. Zij kunnen ook gratis andere events, trainingen en webinars volgen. Bij aanmelding voor dit event kun je aangeven of je als lid wilt deelnemen of al lid bent.

PE-punten
Bestuurders en RvT-leden ontvangen 5 PE-punten bij deelname aan dit event.

Programma en sprekers (onder voorbehoud van wijzigingen)

Tijd Onderwerp
Inloop en ontvangst met koffie en thee
Opening en welkom door dagvoorzitter
Maatschappelijke trends en visie op wonen - Sociaal Cultureel Planbureau
Overlast door verwarde personen: aanpak en preventie - GGZ Nederland
Paneldiscussie met corporatie, gemeente en zorginstelling over de toename van overlast sinds de start van de zogenoemde decentralisaties.
Voorstelronde leveranciers
Pauze - Bezoek het Ontmoetingsplein en volg interessante mini-seminars
INTERACTIEVE SESSIE - Kies uit diverse sessies (de thema's volgen z.s.m.)
KEYNOTE SPREKER
Hoe kunnen corporaties en gemeenten beter samenwerken om huisuitzettingen te voorkomen?
Samenvatting en afsluiting door dagvoorzitter
Bezoek het Ontmoetingsplein en volg interessante mini-seminars

Ontmoetingsplein

Tijdens het event wordt de centrale hal omgedoopt tot Ontmoetingsplein voor woningcorporaties, gemeenten en zorginstellingen. Je treft hier diverse organisaties die innovatieve producten of diensten tonen. Zij nodigen je uit om vragen te stellen en als extra de verdiepende mini-seminars te volgen. Voorafgaand aan het event kun je je hiervoor inschrijven. Vanzelfsprekend is ook de ledenservice van CorporatieNL aanwezig voor al je vragen.

We raden je aan om ook de volgende activiteiten te volgen. Deze kennis en vaardigheden helpen je verder en zijn inbegrepen in het lidmaatschap.