Financiën voor niet-financiële medewerkers

Financieel
Nieuw Inschrijvingen net geopend
790,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 12 Dec 2018
Deze training wordt door een externe partij verzorgd.
Details
Datum Kosten Locatie

Om je taken en doelstellingen goed te kunnen realiseren, is het van belang dat je de juiste keuzes maakt in je werk. Om deze juiste keuzes/beslissingen te nemen, is naast je vakinhoudelijke kennis ook inzicht in financiën nodig. Bij veel beslissingen spelen financiën namelijk een belangrijke rol. Door het volgen van deze training heb je het inzicht wat nodig is en kun je je functie nog beter uitvoeren.

Wat je leert

Na deze training weet je wat je collega’s bij Financiën & Bedrijfsvoering bezig houdt, begrijp je hun taal beter, weet je meer over het toezicht en het waarderen van het bezit en heb je natuurlijk zelf een beter financieel inzicht.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor alle medewerkers die graag meer inzicht hebben in hoe een corporatie financieel gestuurd wordt, hoe er toezicht op de corporatie gehouden wordt, meer inzicht in de exploitatie, waardering van het bezit en de jaarrekening. Kortom, je wilt graag meer weten over het financiële reilen en zeilen van je corporatie. Te denken valt aan iedereen die niet bij Financiën & Bedrijfsvoering werkzaam is.

Voor leden van CorporatieNL is deze training gratis deel te nemen. Zij kunnen ook gratis andere trainingen, congressen, seminars en webinars volgen. Bij aanmelding voor deze training kun je aangeven of je als lid wilt deelnemen of al lid bent.

Programma

Tijd Onderwerp
Welkom en voorstelrond
Management informatie
Koffie- en theepauze
KPI’s
Lunchpauze
Toezicht, intern en extern
Exploitatie
Waardering bezit
Financiering
Jaarrekening
Samenvatting en vragen
Einde

Trainer

Marco Janssen
Marco JanssenTrainer

BMC Woningcorporaties

De training wordt inhoudelijk verzorgd door Marco Janssen. Marco is senior adviseur bij BMC Woningcorporaties en al jaren werkzaam in de sector op het gebied van Financiën, Wonen en Vastgoed. Tevens is hij ontwikkelmanager bij BMC, vanuit deze rol werkt hij mee aan de ontwikkeling van de opleidingsprogramma’s voor zijn collega’s.

Unieke aanpak

Voor, tijdens en na deze training zal onze trainer praktijkopdrachten verstrekken en desgevraagd persoonlijke feedback geven. Ook kunt u gebruik blijven maken van de telefonische helpdesk voor uw praktijkvragen.

De corporatie-opleider

Het onafhankelijk toetsingsinstituut CRKBO heeft CorporatieNL in 2018 wederom als corporatie-opleider officieel ingeschreven. En u koos ons zelf als beste nieuwe opleider.

We raden je aan om ook de volgende activiteiten te volgen. Deze kennis en vaardigheden helpen je verder en zijn inbegrepen in het lidmaatschap: