Handelen als zorgcorporatie

Maatschappelijk
1 Datum
750,- Gratis deelname voor leden
Details
Datum Kosten Locatie

Veel huurders van jouw corporatie zijn 75 jaar of ouder. Je huisvest daarnaast diverse mensen met een zorgvraag en verhuurt vastgoed aan zorgaanbieders. Het overheidsbeleid is gericht op het langer zelfstandig en zelfredzaam wonen van deze doelgroepen. Hierdoor worden aanvullende eisen gesteld aan de woning, het voorraadbeleid en de aanwezige wijkvoorzieningen. Daarnaast wordt de samenwerking met gemeenten en zorgorganisaties steeds belangrijker. Hierdoor ontstaan allerlei vraagstukken waarmee corporaties worden geconfronteerd.
De trainer neemt deze vraagstukken met je door en leert je alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van Wonen en Zorg.

De onderwerpen

Tussen 09:00 en 17:00 uur komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Gewijzigd overheidsbeleid voor Wonen en Zorg: actuele veranderingen
  • Bevolkingsontwikkeling en ontwikkelingen in de zorg
  • Woningvraag en opgave per doelgroep: ouderen, inwoners met psychiatrische problemen, inwoners met een (licht) verstandelijke beperking en statushouders
  • Kansen door intensieve samenwerking met gemeenten, zorg- en welzijnsorganisaties en nieuwe partijen
  • Zelfredzaamheid met woon-zorgtechnologie zoals domotica, smart robots, big data
  • Wijkvoorzieningen en de rol van burgers
  • Praktijkcases

Voor wie?

Deze 1-daagse training is bestemd voor corporatiemedewerkers die meer inzicht willen krijgen in de actuele ontwikkelingen op het gebied van Wonen en Zorg.

Unieke aanpak

Voor, tijdens en na deze training zal onze trainer praktijkopdrachten verstrekken en desgevraagd persoonlijke feedback geven. Ook kunt u gebruik blijven maken van de telefonische helpdesk voor uw praktijkvragen.

De corporatie-opleider

Het onafhankelijk toetsingsinstituut CRKBO heeft CorporatieNL in 2017 wederom als corporatie-opleider officieel ingeschreven. En u koos ons zelf als beste nieuwe opleider.

We raden je aan om ook de volgende activiteiten te volgen. Deze kennis en vaardigheden helpen je verder en zijn inbegrepen in het lidmaatschapsmodel ‘basis’: