Huurbeleid 2021

Corporatie
4/20Plekken zijn bezet
600,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 08 Feb 2021
Details
Datum Kosten Locatie

Huurprijzen van dezelfde huurwoningen zijn vaak erg verschillend en niet gebaseerd op de kwaliteit en waarde van de huurwoning. Door invoering van de huursombenadering wil de overheid het verschil in huurprijs tussen zittende huurders en nieuwe huurders kleiner maken. Dit heeft gevolgen voor de huurverhoging die je in 2021 mag doorvoeren. Elk jaar organiseert CorporatieNL in samenwerking met Tomlow Advocaten een ledenbijeenkomst om je bij te praten.

Inhoud

Wij behandelen de nieuwe huursombenadering; welke grenzen en mogelijkheden biedt die en wat zijn de verschillen ten opzichte van 2020. Ook gaan we in op alle overige aspecten van de (inkomensafhankelijke) huurverhoging van 2021. Daarbij behandelen we de circulaire huurprijsbeleid voor 2021 en het sociaal huurakkoord. Tenslotte gaan we in op hoe het bij jullie gaat en is er uiteraard voldoende ruimte voor discussie en interactie.

Wat je leert

Na deze training weet je wat de nieuwe regels inhouden en je kunt deze toepassen op je eigen situatie. Ook ken je de verschillen met 2020 en je hebt een overzicht van de te verwachten nieuwe regels en ontwikkelingen in de komende jaren. Na afloop ontvang je de behandelde stof als presentatie. Je treft deze ook aan in de kennisbank.

Programma

Tijd Onderwerp
Huursombenadering
Grenzen en mogelijkheden
Verschillen met 2020
Relevante aspecten van de (inkomensafhankelijke) huurverhoging
Koffie en theepauze
Circulaire huurprijsbeleid budget
Sociaal huurakkoord
Jouw eigen praktijk
Vragen en antwoorden
Einde

Begeleiders bijeenkomst

Frank Ringnalda
Frank RingnaldaAdvocaat en partner bij Tomlow Advocaten

Frank is specialist op het gebied van huurrecht. Hij treedt veel op voor woningcorporaties. Frank heeft vijf jaren bij een groot advocatenkantoor in Amsterdam gewerkt op het gebied van vastgoed. Door zijn werkervaring als jurist bij corporatie Portaal weet hij wat er leeft en speelt.

Piet Broos
Piet BroosAdvocaat bij Tomlow Advocaten

Piet behandelt dagelijks zaken op het gebied van huurrecht, VvE-recht en verbintenissenrecht. Hij werkte negen jaar bij een middelgroot advocatenkantoor en heeft daar veel ervaring opgedaan met procederen en adviseren in uiteenlopende civielrechtelijke vraagstukken.

Voor wie

Managers, medewerkers en adviseurs die te maken hebben met het bepalen of uitvoeren van het huurbeleid.  Medewerkers die vragen van huurders beantwoorden op het gebied van huur, incasso, inkomen of achterstanden. Financieel deskundigen die het huurbeleid doorrekenen of toezien op de juiste uitvoering.

Aanmelden voor de bijeenkomst

De leden van CorporatieNL kunnen gratis aan deze bijeenkomst deelnemen. Zij kunnen ook gratis andere trainingen en events volgen. Meld je aan via de knop onderaan de pagina.