Huurbeleid 2023

Corporatie
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 22 Feb 2023
Details
Datum Kosten Locatie

Huurprijzen van dezelfde huurwoningen zijn vaak erg verschillend en niet gebaseerd op de kwaliteit en waarde van de huurwoning. Door invoering van de huursombenadering wil de overheid het verschil in huurprijs tussen zittende huurders en nieuwe huurders kleiner maken. Dit heeft gevolgen voor de huurverhoging die je in 2023 mag doorvoeren.

Inhoud

Wij behandelen de nieuwe huursombenadering; welke grenzen en mogelijkheden biedt die en wat zijn de verschillen ten opzichte van 2022. Ook gaan we in op alle overige aspecten van de (inkomensafhankelijke) huurverhoging van 2023. Daarbij behandelen we de circulaire huurprijsbeleid voor 2023 en het sociaal huurakkoord. Tenslotte gaan we in op hoe het bij jullie gaat en is er uiteraard voldoende ruimte voor discussie en interactie.

Wat je leert

Na deze training weet je wat de nieuwe regels inhouden en je kunt deze toepassen op je eigen situatie. Ook ken je de verschillen met 2022 en je hebt een overzicht van de te verwachten nieuwe regels en ontwikkelingen in de komende jaren. Na afloop ontvang je de behandelde stof als presentatie. Je treft deze ook aan in de kennisbank.

Trainer

De training wordt verzorgd door advocaat Huib Hielkema. Hij werkte na zijn studie Rechten bij het Bureau voor Rechtshulp in Amsterdam. In 1991 begon hij als partner bij Unger Hielkema advocaten. Vanaf 1 januari 2015 is Huib partner bij Hielkema & co. Hij is een een veelgevraagd spreker en trainer op het gebied van onder meer huurrecht en is al jarenlang een vaste kennispartner van CorporatieNL

Programma

Tijd Onderwerp
Sociaal Huurakkoord
Huursombenadering 2023
Grenzen en mogelijkheden
Relevante aspecten van de (inkomensafhankelijke) huurverhoging
Koffie en theepauze
Verschillen met 2022
Jouw eigen praktijk
Vragen en antwoorden
Einde

Voor wie

Managers, medewerkers en adviseurs die te maken hebben met het bepalen of uitvoeren van het huurbeleid.  Medewerkers die vragen van huurders beantwoorden op het gebied van huur, incasso, inkomen of achterstanden. Financieel deskundigen die het huurbeleid doorrekenen of toezien op de juiste uitvoering.

Aanmelden voor de bijeenkomst

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Klik op de knop hieronder en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.