In verbinding blijven

Corporatie
Nieuw Inschrijvingen net geopend
0,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 14 Apr 2022
Details
Datum Kosten Locatie

Hoe blijf je met elkaar in verbinding nu sommige mensen thuis werken en sommigen juist niet? Het afgelopen jaar is dit een vraag die veel woningcorporaties en haar mensen bezighoudt. In de tijd waarin deze manier van werken de nieuwe standaard is, vraagt het iets van onze eigen flexibiliteit maar ook van onze manier van (samen)werken. Plaats ongebonden de juiste prestaties blijven leveren, vraagt om teams die sterk zelf organiserend zijn en met elkaar in verbinding blijven. Dit zal echter minder vanzelfsprekend zijn en meer georganiseerd moeten worden in de toekomst. Hoe organiseer je dat? Hoe ga je ervoor zorgen dat je als team en als organisatie met elkaar in verbinding blijft?

Programma

Tijd Onderwerp
Welkom en voorstellen
Wat is lean? (interactief)
De tour over de vloer - In verbinding met lean (inclusief pauze)
Vertaling naar de eigen praktijk
Samenvatting, vragen en afsluiting

Wat je leert

In deze interactieve training verkennen wij samen met jou het thema ‘verbinding’ op verschillende manieren. Denk aan de verticale verbinding; hoe vormen wij samen een team en vormen teams samen de organisatie? Dit gaat dus over samenhang en verbondenheid intern. Daarnaast bekijken wij het ook vanuit het horizontale perspectief: hoe betrekken we onze bewoner bij de dienstverlening en hoe stroomt deze via processen door de organisatie? Ten slotte gaat verbinding over gedrag: welk gedrag is constructief aan het realiseren van verbinding?

In deze training nemen we jullie mee in een tour over de vloer, waarin we professionals werkzaam bij woningcorporaties aan het woord laten om inspirerende praktijkvoorbeelden te delen. Met behulp van het lean gedachtegoed vertalen we deze naar praktische tips die jij direct kan inzetten.

Na deze online training weet jij wat er nodig is om als team en organisatie met elkaar en je bewoner in verbinding te blijven en vooral ga je op zak met hoe jij dit organiseert.

Trainers

Evelien van Esch
Evelien van EschLean Coach (Lean Instituut @ Verbeeten)

Evelien wil mensen in staat stellen om de unieke kennis die zij bezitten op nieuwe manieren in te zetten om zo verbetering te realiseren. Ze ziet dat hetgeen dat de mens zowel op persoonlijk als professioneel vlak meebrengt in organisaties de basis is voor ontwikkeling en verbetering. Haar passie ligt bij het verder helpen van organisaties door samen aan de slag te gaan met complexe vraagstukken mét aandacht voor de mens. Dit past goed bij haar rol als lean coach waarin ze trainingen en verbetertrajecten begeleidt. Ze ziet hierin de kracht om vanuit verschillende invalshoeken naar een uitdaging te kijken door stakeholders te betrekken en te begrijpen.

Thed Naber
Thed NaberLean Coach (Lean Instituut @ Verbeeten)

Thed is een van de eersten die – vanaf 2007- in Nederland de lean principes heeft toegepast vanuit zijn leidersrol in de zorg. Afkomstig uit de industrie waar hij als ondernemer ervaring had opgedaan met Lean, maakte hij de overstap naar de ‘cure’. In zijn functie als directeur bedrijfsvoering, heeft hij bij Instituut Verbeeten voor een leantransitie gezorgd. Zijn expertise ligt op het vlak van de toepassing van policy deployment en prestatiemanagement in de zorg en in woningcorporaties. Door ervaring weet hij, hoe dit als instrument in te zetten om de krachten in een organisatie te mobiliseren tot continu verbeteren.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor managers, teamleiders, coördinatoren en medewerkers die interesse in Lean Management hebben, de visie op verbinding willen uitwerken en/of voorbeelden uit de praktijk willen ervaren.

Aanmelden voor de training

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Klik op de knop hieronder en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.