Kijk in de Keuken: Circulair Vastgoed

Vastgoed
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 08 Feb 2023
Details
Datum Kosten Locatie

De kijk in de keuken bijeenkomsten dragen bij aan de missie “Een thuis voor iedereen in 2030”. Om dat doel te bereiken moeten we meer en anders bouwen. Want minder verspillen, duurzamer ontwikkelen en fijner wonen gaan heel goed samen als we dat willen. Laten we dat eens in de praktijk bekijken. Ben je erbij?

Leren van dagelijkse praktijk

Een thuis is meer dan alleen een dak boven je hoofd. Het is de omgeving waar je kunt opladen, je veilig voelt, waar je geluk ervaart, geborgen voelt en kunt ontplooien. En waar je als mens sociale verbindingen aangaat die goed zijn voor je fysieke en mentale gezondheid. Om dit mogelijk te maken moeten we een transitie maken. In het bouwen en ontwikkelen van nieuwe woningen maar zeker binnen de huidige woningvoorraad. Laten we circulair vastgoed eens in de praktijk bekijken en met elkaar bespreken wat de kansen, mogelijkheden, hobbels en randvoorwaarden zijn. Een ding staat dan vast: na afloop van de bijeenkomst heb je veel nieuwe praktijkervaringen erbij waarmee je ook jouw bewoners beter kunt bedienen.

Doel

Het doel van een kijk in de keuken is om:

  • van elkaar te leren
  • de samenwerking rondom een thuis voor iedereen te stimuleren
  • oplossingen te bedenken voor de dagelijkse praktijk
  • nieuwe netwerkverbindingen te leggen
  • de missie Een thuis voor iedereen in 2030 vooruit te helpen

Edities

In 2023 vinden de volgende 4 edities plaats:

  1. Kijk in de keuken “Circulair Vastgoed “, 09 februari 2023
  2. Kijk in de keuken “Leven en Ontmoeten”, 11 mei 2023
  3. Kijk in de keuken “Inclusieve Wijken”, 03 augustus 2023
  4. Kijk in de keuken “Urgentie dwingt tot actie”, 02 november 2023

Programma

Tijd Onderwerp
INLOOP
OPENING EN WELKOM DOOR COMMISSIEVOORZITTER
KIJK IN DE KEUKEN - rondleiding of presentatie
PAUZE
IN GESPREK
SAMENVATTING, TIPS EN VERVOLG
AFSLUITING MET DRANKJE EN HAPJE

Centrale vragen

Wat is circulair vastgoed en welke mogelijkheden biedt dit in de praktijk om te zorgen voor een thuis voor iedereen in 2030? Hoe maken we in de praktijk de versnelling mogelijk en wat is daarvoor nodig? Is circulair hét antwoord op de grote vastgoedopgave?

Voor max 12 deelnemers

Als je benieuwd bent naar nieuwe manieren om een levende en bloeiende wijk te realiseren dan is deze praktische bijeenkomst echt iets voor jou. Maar let op, het maximaal aantal deelnemers is beperkt tot 12.

PE punten

Ben je bestuurder dan kun je 2 PE-punten verdienen door deelname aan de bijeenkomst.

Aanmelden

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Ga naar het ledenplatform, klik op de deelnameknop en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden. Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.