Kijk in de Keuken: De inclusieve wijk

Maatschappelijk
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 02 Aug 2023
Details
Datum Kosten Locatie

Tijdens de kijk in de keuken bijeenkomsten krijg je een inkijk in de dagelijkse praktijk van organisaties die een veilige en stabiele thuisomgeving realiseren. Op donderdag 3 augustus mei bezoeken we daarom een van de inclusieve wijken die Nederland rijk is.

Een thuis voor iedereen

Een thuis is meer dan alleen een dak boven je hoofd. Het is de omgeving waar je kunt opladen, je veilig voelt, waar je geluk ervaart, geborgen voelt en kunt ontplooien. En waar je als mens sociale verbindingen aangaat die goed zijn voor je fysieke en mentale gezondheid. Dat doe je in de wijk en buurt waar je leeft. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat wijken inclusiever worden en wat is daarvoor nodig. We bekijken het in de praktijk. De exacte locatie volgt nog, maar deze bijeenkomst is er eentje om direct in je agenda te zetten.

Leren van dagelijkse praktijk

Tijdens de kijk in de keuken bijeenkomsten laten we een project, dienst, methode, aanpak, product of proces zien dat zeer succesvol is, nog in de steigers staat of waarvoor een oplossing nodig is. Denk aan een buurtproject waar bewoners samen aan de slag gaan om kwetsbaren te helpen of een fabriek waar kant en klare woningen van de productielijn rollen.

Doel

Het doel van een kijk in de keuken is om:

  • van elkaar te leren
  • de samenwerking rondom een thuis voor iedereen te stimuleren
  • oplossingen te bedenken voor de dagelijkse praktijk
  • nieuwe netwerkverbindingen te leggen
  • de missie Een thuis voor iedereen in 2030 vooruit te helpen

Edities

In 2023 vinden de volgende 4 bijeenkomsten plaats:

  1. Kijk in de keuken “Circulair Vastgoed “, 09 februari 2023
  2. Kijk in de keuken “Leven en Ontmoeten”, 11 mei 2023
  3. Kijk in de keuken “Inclusieve Wijk”, 03 augustus 2023
  4. Kijk in de keuken “Urgentie dwingt tot actie”, 02 november 2023

Programma

Tijd Onderwerp
INLOOP
OPENING EN WELKOM DOOR COMMISSIEVOORZITTER
KIJK IN DE KEUKEN - rondleiding of presentatie
PAUZE
IN GESPREK
SAMENVATTING, TIPS EN VERVOLG
AFSLUITING MET DRANKJE EN HAPJE

Centrale vragen

Dit keer gaan we dieper in de op de vragen: hoe ziet een inclusieve wijk eruit, waarom is het nodig om meer inclusieve wijken te realiseren en hoe doe je dat in de praktijk?

Voor max 12 deelnemers

Als je benieuwd bent naar nieuwe manieren om een levende en bloeiende wijk te realiseren dan is deze praktische bijeenkomst echt iets voor jou. Maar let op, het maximaal aantal deelnemers is beperkt tot 12.

PE punten

Ben je bestuurder dan kun je 2 PE-punten verdienen door deelname aan de bijeenkomst.

Aanmelden

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Ga naar het ledenplatform, klik op de deelnameknop en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden. Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.