Kijk in de Keuken: Leven en Ontmoeten in Vathorst

Maatschappelijk
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 10 Mei 2023
Details
Datum Kosten Locatie

De kijk in de keuken bijeenkomsten bieden een inkijk in de dagelijkse praktijk van organisaties die een veilige en stabiele thuisomgeving realiseren. Op donderdag 11 mei bekijken we een sociaal duurzame leefomgeving in Amersfoort. We hebben allemaal hetzelfde doel, waarom zouden we dan niet van elkaar leren?

Een thuis voor iedereen

Een thuis is meer dan alleen een dak boven je hoofd. Het is de omgeving waar je kunt opladen, je veilig voelt, waar je geluk ervaart, geborgen voelt en kunt ontplooien. En waar je als mens sociale verbindingen aangaat die goed zijn voor je fysieke en mentale gezondheid. Helaas zijn deze essentiële basisbehoeften niet voor iedereen bereikbaar. Juist daarom is het belangrijk dat we de omgeving waarin mensen wonen, leven en ontmoeten beter inrichten. Omdat iedereen een thuis verdient.

Nieuwe woon- en leefomgeving

Tijdens de bijeenkomst Leven en Ontmoeten bezoeken we het Hart van Vathorst in Amersfoort. In deze nieuwe woon- en leefvorm komen wonen, werk, zorg en ontmoeting samen. Hart van Vathorst biedt een oplossing voor het probleem van eenzaamheid en zorgt voor een sociaal duurzame leefomgeving voor al die mensen die dat het hardst nodig hebben.

Programma Kijk in de Keuken

Tijd Onderwerp
INLOOP
OPENING EN WELKOM door Eric Edens, voorzitter Maatschappelijke Commissie CorporatieNL
KIJK IN DE KEUKEN: ERVARING BEWONERS & RONDLEIDING door Joost Smit, Predikant Ontmoetingskerk Hart van Vathorst
PAUZE
IN GESPREK MET ELKAAR over ervaringen, learnings, voorbeelden en tips
SAMENVATTING EN VERVOLG
AFSLUITING MET DRANKJE EN HAPJE

Centrale vraag

Tijdens het bezoek ervaren we op welke manier dit project mensen verder helpt in hun leven. En beantwoorden we met elkaar de vragen: “Welke praktijkervaringen levert Hart van Vathorst op die we ook in andere situaties kunnen gebruiken. En hoe maken we meer inclusieve leefomgevingen in Nederland mogelijk?”

Voor deze kijk in de keuken bijeenkomst zijn we dank verschuldigd aan CorporatieNL-lid Zenzo Maatschappelijk Vastgoed. Zenzo creëert samen met corporaties, gemeenten en zorginstellingen sterke sociale en inclusieve leefomgevingen die ontmoetingen stimuleren.

Voor max 12 deelnemers

Als je benieuwd bent naar nieuwe manieren om een passend thuis te realiseren dan is deze praktische bijeenkomst echt iets voor jou. Ook als je met eigen ogen wilt zien hoe een inclusieve leefomgeving de eenzaamheid daadwerkelijk vermindert dan moet je hier zeker bij zijn. Maar let op, het maximaal aantal deelnemers is beperkt tot 12.

PE punten

Ben je bestuurder dan kun je 2 PE-punten verdienen door deelname aan de bijeenkomst.

Aanmelden

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Ga naar het ledenplatform, klik op de deelnameknop en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden. Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.