De Kracht van de Kwetsbare Bewoner

Maatschappelijk
143/150Plekken zijn bezet
425,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 27 Sep 2019
Details
Datum Kosten Locatie

Jouw werk neemt toe en wordt complexer omdat er steeds meer kwetsbare bewoners zijn. Om te voorkomen dat dit probleem groter wordt, moet je het van een andere kant bekijken. Want kwetsbare bewoners zijn een kans om jouw werkdruk te verlagen en buurten beter te maken. Bezoek dit event en leer van anderen hoe je dit aanpakt.

Door het probleem van kwetsbare bewoners om te draaien levert het jou voordelen op. Dan kost het je minder tijd, wordt de sociale samenhang groter en jouw werk wordt leuker. Denk bijvoorbeeld aan de rol die de kwetsbare bewoner kan spelen in het creëren van een prettige leefomgeving. Of werk samen met bewoners om de veiligheid in de buurt te verbeteren. De praktijk toont aan dit voor iedereen haalbaar is, als je maar de juiste stappen zet.

Wat je kunt verwachten

Dit event biedt jou de handreikingen en beste voorbeelden uit de praktijk. Je zult zelf ervaren hoe je gebruik kunt maken van de kracht van kwetsbaarheid. Andere organisaties vertellen hoe zij dit hebben aangepakt en wat het heeft opgeleverd. En jij krijgt concrete aanpakken en tips voor jouw situatie.

Jouw event

Werk je op het gebied van wonen, maatschappelijke ontwikkelingen, het sociale domein, vastgoed, leefbaarheid, veiligheid, zorg, toezicht of handhaving? Dan is dit event belangrijk voor jou.

Programma en sprekers

Tijd Onderwerp
Inloop en ontvangst met koffie en thee
Opening en welkom door dagvoorzitter - Fadime Örgü, The Midfield
KEYNOTE: PARTICIPATIE VRAAGT MOED - Tineke Abma, hoogleraar Participatie & Diversiteit bij het VU medisch centrum
KWETSBAARHEID VROEG EN LAAGDREMPELIG ONDERSTEUNEN IN EIGEN BUURT - Monica Stouten-Hanekamp, docent Social Work bij hogeschool Viaa
'Een veilige haven, met kwetsbaarheid meetellen en mee kunnen doen in laagdrempelige buurtprojecten.'
UIT DE PRAKTIJK: 'De Straat is de Maat' - Rein Swart, voorzitter Raad van Bestuur Accolade
Afronding plenair ochtendprogramma en introductie interactieve sessies
Lunchpauze in de Ontmoetingshal
Interactieve sessies ronde 1 - Kies uit diverse thema's
Interactieve sessies ronde 2 - Kies uit diverse thema's
Koffie- en theepauze in de Ontmoetingshal
DISCUSSIE, REFLECTIE EN SAMENVATTING - met alle eventdeelnemers en Tineke Abma (VUMC), Dick Jan Abbringh (Purpose), Rein Swart (Accolade). Stellingen en discussie met het panel en de zaal.
Afsluiting door dagvoorzitter Fadime Örgü
Drankje en hapje in de Ontmoetingshal

Interactieve sessies

Na de lunchpauze kun je deelnemen aan twee interactieve sessies. Maak op de dag van het event je keuze uit de volgende sessies:

1. Samenwerking tussen gemeente, corporatie en zorg is de sleutel tot succes. Hoe pak je dit aan?
2. Gemengd wonen: samen ‘goede buren’ zijn
3. Hoe krijg je een veilige toegang tot wooncomplexen?

Verschillende sprekers geven jou de belangrijkste handvatten mee die je kunt gebruiken in je eigen praktijk. In deze sessies ligt de focus op het uitwisselen van ervaringen en het verkrijgen van inzicht in een thema of nieuwe ontwikkeling. Hier kun je ook al je ‘hoe’-vragen stellen aan de kennis- en innovatiepartners. Er is ruimte voor maximaal 30 deelnemers per sessie.

Partners

CorporatieNL heeft geselecteerde kennis- en inspiratiepartners uitgenodigd om hun expertise ter beschikking te stellen tijdens een van de interactieve kennissessies. Zij laten je tevens in een eigen stand enkele innovatieve oplossingen zien. Je kunt bij ze terecht voor praktische tips, actuele vraagstukken of advies.

Partners