Maatschappelijk Event: Goede start voor iedereen

Maatschappelijk
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 13 Okt 2022
Details
Datum Kosten Locatie

Een goede start voor iedereen is niet voor iedereen gelijk. Echter wel een voorspeler van een gezonde en succesvolle maatschappij van de toekomst. Of het nu gaat om de start van een nieuw leven, starter op de woningmarkt, verlaters beschermd wonen of eenzamen die weer opnieuw contact willen maken. Iedereen verdient die goede start. Hoe kunnen we die start voor iedereen met elkaar zo goed mogelijk maken? Wat is daaraan mensen, middelen en instrumenten voor nodig?

Gelijke kansen op ieder moment
Verslaving, armoede, geweld, eenzaamheid kunnen op ieder moment in het leven voorkomen en komen in onze maatschappij nog veel te vaak voor. Ze zijn van grote impact op onze gezondheid, de veiligheid en leefbaarheid van onze maatschappij en wijken. Tevens worden de problemen die zich voordoen veel te laat erkend. Op deze manier stapelen meerdere problemen zich op en duren soms jaren voort. En bovenal bepalen in veel gevallen moeilijke regels en voorwaarden of je de hulp wel verdient die je nodig hebt om (verder) te starten. Waarom kunnen we vandaag de dag niet allemaal een goede nieuwe start krijgen? Hoe kan deze problematiek anno nu nog voorkomen?

De komende jaren
Juist nu in tijden van harde lockdowns en de economische crisis is een goede start voor iedereen extra urgent. De gevolgen van deze crisis zijn anders in de toekomst niet te overzien. Hoe kunnen we dit roer omgooien?

Belofte Event
Tijdens dit event krijg je antwoord de vraag: “Hoe zorg je voor een goede start voor iedereen?” We stellen met elkaar vast wat er anno nu voor nodig is om deze start voor iedereen te realiseren. En zo een gezonde en stabiele maatschappij van de toekomst te creëren.

Na dit event

  • Weet je waarom een goede start niet voor iedereen gelijk is.
  • Weet je wat er aan mensen, middelen en instrumenten nodig zijn voor een goede start.
  • Heb je helder voor ogen wat jouw rol daarin is en wat jij kunt doen.
  • Heb je nieuwe manieren van denken, doen en organiseren ontdekt om aan de slag te gaan.

Ochtendprogramma - De Visie

Tijd Onderwerp
OPENING EN WELKOM
Dagvoorzitter geeft een toelichting op programma, techniek, vragen en deelt haar visie op het thema
ONTWIKKELINGEN
Het werk met kwetsbaren is juist nu crucialer dan ooit te voren. Ontdek in deze bijdrage welke belangrijke factoren van grote impact zijn op de meest kwetsbaren in onze samenleving.
UIT DE PRAKTIJK
Hoe help en ondersteun je de meest kwetsbaren in de samenleving in en buiten crisistijd? In deze bijdrage nemen we je mee naar de praktijk en realiteit rondom kwetsbaren.
KEY-NOTE SPREKER
De crisis legt een hoop bloot wat we lange tijd niet wilden zien. Welke lessen kunnen we daar vervolgens uit leren voor onze toekomst?
SAMENVATTING & LUNCHPAUZE
Sprekers, deskundigen blijven aanwezig en kunnen je vragen beantwoorden. Ook kun je zelf contact zoeken met de andere deelnemers.

Middagprogramma - De Praktijk

Tijd Onderwerp
WELKOM EN UITLEG
WORKSHOPS - Kies de workshop die bij jou past
WORKSHOPS - Kies binnenkort tussen verschillende en de meest actuele workshops over het werk met kwetsbaren. Speciaal voor jou als professional geselecteerd.
AFSLUITING EN START NIEUWE COMMISSIES
We vatten de inhoud van de workshops samen en bespreken wat hebben bereikt. Daarna heten we de deelnemers aan de nieuwe commissies welkom. Tenslotte kijken we vast vooruit naar het komende jaar.

Voor wie
Dit event is bedoeld voor iedereen die voor een gezonde en veilige maatschappij van de toekomst kiest waar iedereen een goede start verdient. Voor die wil weten welke rol, manier van denken en organiseren daarvoor nodig is. Tegelijkertijd is het een ledenevent waar de leden van CorporatieNL elkaar ontmoeten .

Aanmelden voor dit event
Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Klik op de knop hieronder en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.