Omgaan met verward gedrag

Maatschappelijk
9/12Plekken zijn bezet
595,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 11 Dec 2019
Details
Datum Kosten Locatie

Je hoeft de krant maar open te slaan of de televisie aan te zetten en je leest de volgende berichten: Verwarde man steekt 3 mensen neer, persoon met verward gedrag zwaait met mes, politie uren bezig met opvang voor verwarde persoon, verward persoon gooit huisraad op straat. “Personen met verward gedrag”; ook jij hebt daar mee te maken. Maar over wie hebben we het als we het hebben over personen met verward gedrag? Het lijkt een hele grote groep te zijn, maar is dat ook daadwerkelijk zo en zijn ze ook gevaarlijk?

Dit zijn allemaal vragen waar je tijdens de training een antwoord op krijgt. Daarnaast geven wij je tools om met de doelgroep personen met verward gedrag om te gaan. We staan stil bij de taken, rollen en verantwoordelijkheden van de corporatie maar bovenal ook van de andere ketenpartners. Je verlaat de training met een andere kijk op deze doelgroep.

Inhoud

In de training gaan we in op wie nu die personen met verward gedrag zijn, de feiten achter de cijfers en hoe de toename verklaard kan worden en wat dit betekent voor professionals (corporatiemedewerkers) in hun dagelijkse praktijk. Daarnaast kijken we naar succesvolle initiatieven en ontwikkelingen.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor wijkbeheerders, verhuurconsulenten en medewerkers leefbaarheid.

Voor leden van CorporatieNL is deze training gratis toegankelijk. Zij kunnen ook gratis andere trainingen, events en webinars volgen. Bij aanmelding voor deze training kun je aangeven of je als lid wilt deelnemen of al lid bent.

Programma

Tijd Onderwerp
Ontvangst en welkom
Cijfers
Maatschappelijke ontwikkelingen
Koffie- en theepauze
Verward?
Definitie aanjaagteam
Lunchpauze
E33 meldingen
Risico’s
Huidige knelpunten
Koffie- en theepauze
9 bouwstenen
Tips en praktijkcases
Afsluiting en conclusies

De corporatie-opleider

Het onafhankelijk toetsingsinstituut CRKBO heeft CorporatieNL in 2019 wederom officieel als corporatie-opleider ingeschreven in haar register. En je koos ons zelf als beste nieuwe opleider.

We raden je aan om ook de volgende activiteiten te volgen. Deze kennis en vaardigheden helpen je verder en zijn inbegrepen in het lidmaatschap: