Omgaan met verward gedrag

Maatschappelijk
7/30Plekken zijn bezet
0,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 14 Apr 2022
Details
Datum Kosten Locatie

Je hoeft de televisie maar aan te zetten of een nieuwswebsite te bezoeken en je leest dit soort berichten: Verwarde man steekt 3 mensen neer, persoon met verward gedrag zwaait met mes, politie uren bezig met opvang voor verwarde persoon, verward persoon gooit huisraad op straat. “Personen met verward gedrag”; ook jij hebt daar mee te maken. Maar over wie hebben we het als we het hebben over personen met verward gedrag? Het lijkt een hele grote groep te zijn, maar is dat ook daadwerkelijk zo en zijn ze ook gevaarlijk? Dit zijn allemaal vragen waar je tijdens de training een antwoord op krijgt.

Wat je leert

In de online training gaan we in op wie nu die personen met verward gedrag zijn, de feiten achter de cijfers en hoe de toename verklaard kan worden en wat dit betekent voor professionals (gemeente medewerkers) in hun dagelijkse praktijk. Daarnaast kijken we naar succesvolle initiatieven en ontwikkelingen.

Programma

Tijd Onderwerp
Kennismaking & introductie
Maatschappelijke ontwikkelingen
Herkennen van afwijkend gedrag
Pauze
Beïnvloeden van afwijkend gedrag
Melden en aangifte doen
Weerbaarheid, samenvatting, vragen en afsluiting

Voor wie

Deze training is bedoeld voor alle medewerkers die in de praktijk of beleidsmatig te maken hebben met personen met verward gedrag. Bijvoorbeeld wijkbeheerders, verhuurconsulenten en medewerkers leefbaarheid.

Aanmelden voor de training

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Klik op de knop hieronder en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.