Online training: Omgaan met verward gedrag

Maatschappelijk
17/20Plekken zijn bezet
600,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 08 Apr 2021
Details
Datum Kosten Locatie

Je hoeft de televisie maar aan te zetten of een nieuwswebsite te bezoeken en je leest dit soort berichten: Verwarde man steekt 3 mensen neer, persoon met verward gedrag zwaait met mes, politie uren bezig met opvang voor verwarde persoon, verward persoon gooit huisraad op straat. “Personen met verward gedrag”; ook jij hebt daar mee te maken. Maar over wie hebben we het als we het hebben over personen met verward gedrag? Het lijkt een hele grote groep te zijn, maar is dat ook daadwerkelijk zo en zijn ze ook gevaarlijk? Dit zijn allemaal vragen waar je tijdens de training een antwoord op krijgt.

Wat je leert

In de online training gaan we in op wie nu die personen met verward gedrag zijn, de feiten achter de cijfers en hoe de toename verklaard kan worden en wat dit betekent voor professionals (gemeente medewerkers) in hun dagelijkse praktijk. Daarnaast kijken we naar succesvolle initiatieven en ontwikkelingen.

Programma

Tijd Onderwerp
Maatschappelijke ontwikkelingen
Definitie aanjaagteam
Pauze
E33 meldingen
Huidige knelpunten en risico’s
9 bouwstenen en tip
Samenvatting, vragen en afsluiting

Trainer

De training wordt verzorgd door Francis Saathof van bureau WoonTalent. Al ruim twintig jaar begeleidt en helpt zij mensen. Als maatschappelijk werker begeleidde zij gezinnen met problemen op meerdere gebieden. Daar ontwikkelde zij haar visie dat het oplossen van één probleem, geen oplossing is. Haar bureau WoonTalent werkte onder meer mee aan de pilot gedragsaanwijzing die al dan niet vrijwillig ingezet wordt om huisuitzetting te voorkomen.

Voor wie

Deze training is bedoeld voor alle medewerkers die in de praktijk of beleidsmatig te maken hebben met personen met verward gedrag. Bijvoorbeeld wijkbeheerders, verhuurconsulenten en medewerkers leefbaarheid.

Aanmelden voor de training

De leden van CorporatieNL kunnen gratis aan deze training deelnemen. Zij kunnen ook gratis andere trainingen en events volgen.