Event: Ontwikkelen & Bouwen van een Thuis

Vastgoed
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 22 Mei 2024
Details
Datum Kosten Locatie

Tijdens dit ledenevent staat het vastgoed centraal. Want daarmee realiseren we een veilige en stabiele thuisomgeving voor iedereen. Wat hebben we daar eigenlijk allemaal voor nodig en welke samenwerkingen horen daarbij? We gaan in gesprek met corporaties, gemeenten, bouwers, bewoners, kennisorganisaties en stakeholders.

Hoe het wél kan

Het doel van CorporatieNL is te zorgen voor een thuis voor iedereen in 2030. Ook voor al diegenen die daar hulp bij nodig hebben. Ondertussen loopt het woningtekort op, is er een tekort aan locaties, schieten prijzen omhoog en is er een personeelstekort. Dan maar geen thuis? Dat is geen optie, want we zijn het als maatschappij en als mens aan elkaar verschuldigd. Tijdens dit event verkennen we de mogelijkheden hoe het wél kan, want het is tijd om samen in actie te komen.

Centrale vraag van dit event

Met dit event zoeken we naar antwoorden op de centrale vastgoedvraag: hoe realiseren we veilige en stabiele thuisomgevingen voor iedereen? Wat is daarvoor nodig op het gebied van vastgoed, ontwikkeling, bouw, regels, visie?

Programma

Tijd Onderwerp
INLOOP
OPENING door dagvoorzitter Maarten Vermeulen (voorzitter Vastgoed Commissie CorporatieNL)
De dagvoorzitter geeft een toelichting op programma, techniek en bedoeling van dit event
EEN THUIS VOOR IEDEREEN ONTWIKKELEN - spreker volgt
We bevinden ons in chaotische tijden. Op veel vlakken blijken oude systemen niet meer te werken en nieuwe nog niet. Zo ook op het terrein van wonen, bouwen en ontwikkelen. We hebben leiders nodig die innovatieve stappen durven te nemen richting een nieuwe stabiliteit. Over hoe dat te doen en daarbij ook anderen daarin meenemen gaat deze bijdrage.
IN DIALOOG
Aan de hand van de think, pair & share-werkvorm maken we het vervolgens met alle deelnemers concreet. Wat kan ik zelf na vandaag, wat heb ik nodig?
PAUZE
VISIE - spreker volgt
Corporaties, gemeenten en de bouwsector veranderen de komende jaren razendsnel. We verbinden de opgaven die spelen binnen de overlappende domeinen bouwen, wonen, landbouw en energie. Hoe ziet een thuis voor iedereen er in 2030 uit?
IN DIALOOG
Tijdens deze dialoog bespreken we de dilemma's in de praktijk en wat we gaan doen om de visie vorm te geven.
DOORKIJK
De onderdelen ontwikkeling, praktijk en toekomst komen samen. Waar zijn we het eens en waar is nog werk aan de winkel?
GROEPSFOTO met alle deelnemers die de missie Een Thuis voor Iedereen in 2030 steunen
LUNCH & NAPRATEN
EINDE EVENT

Deelnemers

De bijeenkomst in 2023 zat al snel helemaal vol. Het is dus zaak om je tijdig aan te melden. Er zal ook dit jaar een evenredige verdeling van diverse organisaties aanwezig zijn, zo kunnen we verschillende perspectieven bespreken en met elkaar nieuwe mogelijkheden verkennen.

Deelnemers vanuit de volgende organisaties waren er afgelopen jaar bij: Thuisvester, Oost Flevoland Woondiensten, BAM Wonen, Rochdale, Vastgoed Commissie, Hagemans, Mercatus, Netwerk Groene Groeiers, Dura Vermeer, Gemeente Leusden, VB Groep, Stienstra Asset, KleurrijkWonen, BEL-Combinatie (gemeenten Baarn, Eemland, Laren), Rijswijk Wonen, BPD, Onder de pannen, Van Wijnen, Praeter, Waterweg Wonen, Hurks, Gemeente Amsterdam, De Realisatie, Woonstad Rotterdam, Hogeschool Inholland, KWH, BAR-organisatie (gemeenten Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk), Mate & Date, Koopmans, DGBC, TU Delft, Rabobank, NEVAP, AM, de Alliantie.

Meld je aan voor dit event om breed en vanuit nieuwe invalshoeken mee te werken aan de belangrijke missie: “Een thuis voor iedereen voor 2030”.

PE Punten

Met het volgen van dit event ontvang je als bestuurder 4 erkende PE-punten.

Aanmelden voor dit event

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Ga naar het ledenplatform, klik op de deelnameknop en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.

Deelnemers 2023