Ontwikkelen & Bouwen voor een thuis

Vastgoed
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 08 Mrt 2023
Details
Datum Kosten Locatie

In het eerste kwartaal van de reeks 4 kwartaalevents "een thuis voor iedereen" gaan alle leden waaronder corporaties, gemeenten, bouwers, kennisorganisaties, en belangrijke stakeholders in dialoog. Tijdens dit eerste kwartaal event staat Vastgoed centraal: Hoe realiseren we een veilige en stabiele thuisomgeving voor iedereen? Wat is daarvoor nodig op vastgoed, ontwikkel en bouw gebied? Sluit jij ook aan?

Een thuis is wat we allemaal wensen, maar wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Laat staan een veilige en stabiele basis waar mensen zich kunnen ontplooien. Ondertussen loopt het tekort aan woningen steeds verder op en staat ook een veilige en stabiele plek voor iedereen onder druk. En toch moeten we een thuis voor iedereen – ook voor degenen die daar hulp bij nodig hebben – realiseren in 2030. Dat zijn we als maatschappij en mens aan elkaar verschuldigd. Of wacht je liever op de politiek en anderen? Onze leden en wij vinden het tijd voor actie.

Kwartaal Events edities

Met onze kwartaal events nemen alle essentiële partijen, leden, bedrijven en stakeholders zitting in onze speciale arena. Samen denken en werken zij mee aan wat ervoor nodig is op het gebied van vastgoed, wonen, mens en maatschappij om “een thuis voor iedereen” in 2030 te realiseren. Iedere partij en groep evenveel inspraak en invloed. Jij kunt ook aansluiten bij de volgende kwartaal events:

  1. Kwartaal event 1 Editie: Vastgoed – Ontwikkelen & Bouwen voor een thuis
  2. Kwartaal event 2 Editie: Wonen & Zorg – Wonen & Zorg voor iedereen
  3. Kwartaal event 3 Editie: Mens & Maatschappij – Veilige & Stabiele Huisvesting zonder problemen
  4. Kwartaal event 4 Editie: Organisatie & Bedrijfsvoering – Een thuis juist organiseren

Vraag van dit event:

Met dit event zoeken we naar antwoorden op de vraag: Hoe realiseren we een veilige en stabiele thuisomgeving voor iedereen? Wat is daarvoor nodig op vastgoed, ontwikkel en bouw gebied?

Programma

Tijd Onderwerp
INLOOP
OPENING door dagvoorzitter
Dagvoorzitter geeft een toelichting op programma, techniek & bedoeling van dit event.
ONTWIKKELINGEN
Laat je inspireren welke ontwikkelingen we positief kunnen inzetten om een thuis voor iedereen te creëren en welke rode draden we met elkaar moeten overwinnen.
IN DIALOOG
Middels het aansluitende socratische dialoog geven we met alle deelnemers vervolgens betekenis aan deze ontwikkelingen en waarden.
KORTE PAUZE
KEY-NOTE: VISIE
Tijdens dit onderdeel stappen we met beide benen in het nu naar de toekomst van 2030. Hoe stellen we (nieuwe) beweging in gang om een thuis voor iedereen te realiseren.
IN DIALOOG
Middels het aansluitende dialoog maken we van visie een uitvoerbaar plan. Bepalen we onze eigen fundamentele waarden die nodig zijn voor de waarden van morgen.
GETTING THE PICTURE & DOORKIJK
De drie onderdelen ontwikkeling, praktijk en toekomst komen samen. Waar kunnen we de handen schudden en waar is werk aan de winkel nodig?
LUNCHPAUZE
EINDE EVENT

Betrokkenen

Vanuit CorporatieNL maken wij een evenredige verdeling tussen aanwezige partijen die zitting nemen in onze speciale arena. Zo is iedere partij in staat een gelijkwaardige plek in te nemen rondom dit vraagstuk en het dialoog. De volgende leden nemen zitting in de arena verdeeld over de volgende groepen:

  1. Woningcorporaties
  2. Gemeenten
  3. Bedrijven
  4. Stakeholders
  5. Commissies

Meld je ook aan voor dit event en onze andere kwartaal events om breed en vanuit andere invalshoeken mee te werken aan de belangrijke missie: “Een thuis voor iedereen voor 2030”.

PE Punten

Met het volgen van dit event ontvang je als bestuurder 4 erkende Permanente Educatie punten.

Direct aanmelden

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Klik op de knop hieronder en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden. Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.