Public Finance Event 2018: “Finance in Control”

Financieel
18/80Plekken zijn bezet
495,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 22 Nov 2018
Details
Datum Kosten Locatie

Na afloop van het Public Finance Event weet je hoe je de investeringscapaciteit van jouw corporatie overeind kunt houden. We bespreken de meest ingrijpende financiële maatregelen en de mogelijkheden die je hebt om in control te blijven.

Als je niet oppast neemt de investeringscapaciteit van je corporatie drastisch af. Je hebt immers te maken met hogere kosten, meer ambities en nagenoeg gelijkblijvende inkomsten. Bovendien verwachten de maatschappelijke samenwerkingspartners meer van jou. Er moet gebouwd worden, de duurzaamheidsopgave moet nog verder omhoog, het onderhoud wordt door schaarste op de arbeidsmarkt veel duurder. En als het even tegenzit gaat de rente omhoog als Standard & Poor’s besluit de triple-A rating voor onze sector te verlagen.

Wat kun je doen?

Het is duidelijk dat er nieuwe financieringsvraagstukken ontstaan waar je oplossingen voor moet hebben. Want als je niets doet raak je zomaar out-of-control. Je kunt dat voorkomen.

In de eerste plaats moet je nu exact moet weten wat er allemaal op je afkomt en waar je aan moet voldoen. In de tweede plaats moet je weten hoe je zo slim mogelijk met alle uitdagingen en regelingen kunt omgaan. Aan welke knoppen kun je draaien zodat je meer middelen overhoudt voor de primaire volkshuisvestelijke opgaven? En precies daarover gaat het Public Finance Event. In een halve dag krijg je het inzicht dat jij nodig hebt om je investeringscapaciteit te redden.

Wil jij in control blijven? Neem deel aan dit event.

Programma en sprekers

Tijd Onderwerp
Inloop en ontvangst met koffie en thee
WELKOM - Roel van de Bilt, directeur Rabo REF
OPENING DOOR DAGVOORZITTER - Gerard Erents, partner Orka-advies
Lunchworkshops: kies uit een van de workshops, aangeboden door de kennispartners (zie verder)
DE INVESTERINGSCAPCITEIT VAN CORPORATIES - Prof.dr. Johan Conijn, directeur Ortec Finance en buitengewoon hoogleraar Woningmarkt UvA
Welke ruimte is er nog, ambitie of apathie, nieuwe relatie tussen corporatie en gemeente
STILLE RESERVES: WAT DOEN WE MET €300 MILJARD MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL - Arnold Pureveen, Bestuurder CFO Woonzorg Nederland
Wel of niet activeren, is een gang naar de beurs een optie? Aflossen staatsschuld of investeren in de maatschappij. Politieke, financiële en maatschappelijke wenselijkheid.
FISCALE ONTWIKKELINGEN - Reinder Wiersma, Partner bij Deloitte
Actualiteiten en nieuwe maatregelen, gevolgen van ATAD, verhogen verhuurderheffing, aftrekmogelijkheden
Netwerkpauze
EXPERTPANEL: stellingen en discussie met de zaal
HET LAGERHUISDEBAT. We debatteren gezamenlijk over:
Cashen van maatschappelijk vastgoed. In control zijn van public finance. Verantwoorde financiering van maatschappelijke opgaven
Conclusies door dagvoorzitter - Gerard Erents, partner Orka-advies
Borrel en afsluiting

Maak je event persoonlijk, meld je aan en kies je eigen lunchworkshop

Kies je lunchworkshop

Voorafgaand aan de plenaire sessie kies je voor een verdiepende sessie tijdens een van de lunchworkshops. Maak je keuze nu bekend, dan ben je verzekerd van een plek voor de workshop die het best bij jou past.

  1. Mekkeren helpt niet, vooruit met de geit! – Zo maak je van nieuwe financiële verplichtingen een kans.
  2. Het is weten waar je mee bezig bent, je gaat het pas zien als je het door hebt.
  3. Solide financiële planning in onzekere tijden.

Voor wie?

Deelnemers aan dit event zijn CFO’s, financieel directeuren, bestuurders, financieel managers, financial controllers, commissarissen, fiscalisten, risk managers, administrateurs, business controllers, beleidsadviseurs die werkzaam zijn bij woningcorporaties, gemeenten, zorg, onderwijs, rijksoverheid evenals financieel specialisten van Big4-kantoren en andere adviseurs. Daarnaast zijn alle ruim 100 leden van CorporatieNL uitgenodigd.

Deelnemers

Inmiddels meldden zich al bestuurders aan van onder meer Woongoed 2-Duizend, PréWonen, Weller, BNG, Rondom Wonen, Hofmeier, SSH&, Den Helder, Compaen, Woonvizier,  Beter Wonen Vechtdal, AFS Group, Rabobank, BMC, Woonzorg Nederland en anderen. Ben je er ook bij?

PE-punten

Het Public Finance Event wordt gewaardeerd met 5 PE-punten. Reserveer je plek!


Met een lidmaatschap van CorporatieNL is dit event gratis toegankelijk. Je kunt dan ook gratis andere events, trainingen en webinars volgen. Laat bij je aanmelding weten of je al lid bent of dat nog wilt worden.

Partners

De partners van dit event zijn toonaangevende organisaties op het gebied van mensen, middelen en kennis op het gebied van de publieke financiering. Zij stellen hun expertise beschikbaar en zijn aanwezig om concrete vragen van jouw organisatie te beantwoorden. Aan deze editie van het Public Finance Event werken mee Hofmeier, Rabobank, BMC en AFS Group.

De kennispartners van het Public Finance Event