Sociale innovatie

Corporatie
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 15 Sep 2022
Details
Datum Kosten Locatie

Onder sociale innovatie verstaan we de ontwikkeling van nieuwe strategieën, concepten, ideeën en organisatievormen die een oplossing bieden voor maatschappelijke problemen. Sociale innovatie is een opkomende trend en het is anders dan de traditionele technische innovatie, omdat we over mensen en samenwerken spreken en niet over machines of producten. De bedoeling van sociale innovatie is het aanpakken van sociale noden door het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten waarbij we de participatie van bewoners bevorderen en hun kracht versterken.

Wat je leert

Het uitgangspunt bij sociale innovatie is dat je niet meer zelf alle oplossingen bedenkt maar dat je juist de kennis en ervaring van alle medewerkers, bewoners en stakeholders inzet om maatschappelijke problemen op een vernieuwende wijze op te lossen. Samen ben je in staat concrete verbeterpunten te bedenken voor bijvoorbeeld de toename van kwetsbaren, betalingsproblematiek, financiering, klimaatverbetering of andere maatschappelijke uitdagingen. Na deze online training weet je hoe je sociale innovatie inzet en kun je concrete stappen zetten.

Programma

Tijd Onderwerp
Soorten innovatie: technologisch, sociaal, proces
Sociale innovatie: inhoud, doel en betekenis
Soorten problemen en oplossingen
Aanpak en organisatorische voorwaarden
Pauze
Draagvlak creëren
Praktijkcase
Stappenplan
Samenvatting, vragen en afsluiting

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor managers, teamleiders, coördinatoren, strategen, adviseurs en medewerkers die in de praktijk of beleidsmatig te maken hebben met maatschappelijke uitdagingen op het gebied van wonen, doelgroepen, klimaat of organisatie.

Aanmelden voor de training

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Klik op de knop hieronder en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.