Workshop Toekomstvisie Vastgoeddata

Digitaal
Gratis deelnamevoor leden
Sluiting 11 Jul 2023
Details
Datum Kosten Locatie

De kwaliteit van onze vastgoeddata wordt steeds belangrijker. Want de juistheid ervan bepaalt een eerlijke huurprijsberekening voor onze huurders. En het zorgt ervoor dat we bijvoorbeeld het onderhoud beter kunnen inschatten en plannen. Maar ook het inzicht dat nodig is om ons vastgoedmanagement verder te professionaliseren staat of valt met goede data. Er zijn gelukkig steeds meer middelen en mogelijkheden om de datakwaliteit te verbeteren. Maar hoe ziet de toekomst van vastgoeddata eruit en welke nieuwe toepassingen komen beschikbaar?

Doel

CorporatieNL heeft als doel dat in 2030 iedereen – ook de mensen die daar hulp bij nodig hebben – in Nederland beschikt over een thuis. We moeten daarom met elkaar meer weten over het vastgoedbezit en de manier waarop data en digitalisering kunnen helpen bij de opgaven. Want dat kan zorgen voor een eerlijke verdeling van woonruimte en uiteindelijk voor een beter functionerende maatschappij.

Programma

Tijdens deze interactieve workshop verkennen we met elkaar de toekomst en komen tot een gezamenlijke toekomstvisie op vastgoeddata. We doen dat aan de hand van praktijkvoorbeelden en uitdagingen. Hierbij nemen we de maatschappelijke opdracht van de corporatie als startpunt en spelen we met name in op de borging en adoptie van de toekomstvisie in de organisatie. De workshop levert je een concrete toekomstvisie op waarmee je in je eigen organisatie aan de slag kunt.

Tijd Onderwerp
Opening en kennismaking
Praktijkvoorbeelden
Uitdagingen
Pauze
Visieontwikkeling aan de hand van opdrachten
Borging in de organisatie
Samenvatting, vragen en afsluiting
Einde workshop

Workshopleiders

Luc Wolfs
Luc Wolfs Managing partner PWCo

Luc begon zijn carrière bij corporatie Servatius en is inmiddels alweer jarenlang managing partner van PWCo. In die hoedanigheid helpt hij veel corporaties met vraagstukken op het gebied van data en visieontwikkeling. Luc maakt deel uit van de Commissie Organisatie & Bedrijfsvoering van CorporatieNL.

Frank Defesche
Frank Defesche Senior consultant PWCo

Frank werkt al 9 jaar bij PWCo aan een veelheid aan projecten bij uiteenlopende organisaties. Hij was daarvoor onder meer IT Project Manager IT bij de
gemeente Sittard-Geleen.

Deelnemers

Deze workshop is bedoeld voor alle leden van CorporatieNL: managers, teamleiders, coördinatoren en medewerkers die te maken hebben met vastgoeddata. Bijvoorbeeld managers vastgoed, assetmanagers, programmamanagers data en innovatie, adviseurs data, portefeuillemanagers, vastgoedexperts en bestuurders.

De volgende leden zijn in ieder geval ook aanwezig:

  • Agnes Ellermann-Huls – Manager bedrijfsbeheer deltaWonen
  • Wietse Theeuwen – Programma manager data en innovatie Havensteder
  • Thijs Van den Broek – Mede-eigenaar Coencad
  • Jean-Paul Oudenaarden – Programma manager kwaliteit Thuisvester
  • Michael Stender – Informatiemanager Dura Vermeer
  • Peter Weenink – Adviseur innovatie en informatisering Mooiland
  • Michiel van Wezel – Senior adviseur sectorontwikkeling Aedes
  • Wilfred van der Plas – Bestuurslid NEVAP
  • Ton Monasso – Manager datastandaarden Aedes

PE Punten

Met het volgen van deze training ontvang je als bestuurder 3 erkende PE-punten.

Boek

Het verslag van de workshop verschijnt tevens als hoofdstuk in het nieuwe boek “Thuis in Vastgoeddata” dat alle deelnemers en leden van CorporatieNL na verschijnen ontvangen.

Aanmelden via ledenplatform

Als lid van CorporatieNL kun je gratis deelnemen. Ga naar het ledenplatform, klik op de deelnameknop en wees erbij. Er zijn geen kosten of andere voorwaarden.

Nog geen lid? Maak het lidmaatschap nu gelijk in orde en wees er voortaan ook bij.