Vastgoed Event: Verstandige keuzes in verduurzaming

Vastgoed
61/120Plekken zijn bezet
425,- Gratis deelname voor leden
Sluiting 22 Mrt 2019
Details
Datum Kosten Locatie

De klimaatdoelstellingen van Parijs gaan we op de huidige manier niet halen, maar op welke manier dan wel? Hoe kunnen we die uitdaging scherp krijgen? De grote lijnen snappen we, de discussie kunnen we eindeloos voeren, maar wat kun je nu vandaag doen om verder te komen zonder het belang van de bewoner uit het oog te verliezen? Dit event bezoek je als je concrete stappen wilt zetten om tot een CO2-neutrale woningvoorraad te komen, voor de deadline van 2050.

Wat kun je verwachten van deze dag?

Jouw corporatie heeft de wens om iets te doen, zonder de angst voor mislukking te voelen. Er leiden verschillende wegen naar Rome, maar belangrijk is de weg te kiezen die het beste aansluit. Bijvoorbeeld door te experimenteren, te kiezen voor het laaghangend fruit of juist voor een totale aanpak te gaan. Het is belangrijk dat je de aanpak kiest die het beste bij jou past, daarbinnen zit de verfijning. Wanneer kies je wat als het gaat om verduurzaming? En hoe krijg je de bewoner mee aan boord? Dat leer je op het event, waar we alle learnings samenbrengen.

Ben jij of is jouw corporatie als lid aangesloten bij CorporatieNL? Dan kun je dit event gratis bezoeken. Vermeld het bij je aanmelding.

Programma en sprekers

Tijd Onderwerp
Inloop en ontvangst met koffie en thee
Opening en welkom door dagvoorzitter - Dr. ing. Jan Veuger MRE FRICS, lector public real estate
DE ENERGIETRANSITIE IN NEDERLAND: HOE STAAN WE ERVOOR? - Prof. Henk Visscher, hoogleraar Woningkwaliteit en Procesinnovatie bij TU Delft
HOE KUNNEN WE SAMEN VERSNELLEN? - Margriet Drijver, interim-bestuurder Lefier
Ontwikkeling bibliotheek woningtypologieën voor corporaties: de tussenresultaten - ICDuBo
Afronding plenair ochtendprogramma en introductie interactieve sessies
Interactieve sessies ronde 1 - Kies uit diverse thema's (zie verder op deze pagina voor meer informatie)
Lunchpauze
Interactieve sessies ronde 2 - Kies uit diverse thema's (zie verder op deze pagina voor meer informatie)
KEYNOTE: OP WEG NAAR EEN CIRCULAIRE ECONOMIE MET DE EERSTE CIRCULAIRE KEUKEN - AMS Institute & TU Delft
PANELDISCUSSIE - met verschillende experts uit het vakgebied. Stellingen en discussie met het panel en de zaal. Thema: wat bedoelen we precies met energieneutraal? 1. Van het gas af, 2. CO2 neutraal of 3. zelf alle energie opwekken? Het heeft gevolgen voor de maatregelen die je neemt.
Het panel bestaat uit: Margriet Drijver (Lefier), Anne-Jo Visser (Gemeente Utrecht), Karo van Dongen (Groene Huisvesters), Roel Koster (Arcadis),
TOT SLOT: DE HUURDERS AAN HET WOORD. Wat vinden zij van de duurzaamheidsplannen van de corporatie?
Netwerkdrankje en hapje

Wil jij niets uit dit programma missen? Bemachtig nu jouw plekje!

>> Interactieve sessies – maak je keuze

Na afloop van het plenaire ochtendprogramma starten de interactieve sessies. De sessieleiders geven jou als deelnemer de belangrijkste handvatten mee die je kunt gebruiken in je eigen praktijk. In deze sessies ligt de focus op het uitwisselen van ervaringen en het verkrijgen van inzicht in nieuwe en innovatieve ontwikkelingen.

Je kunt kiezen uit de volgende thema’s:

  1. Heeft waterstof werkelijk toekomst?
  2. Wat zijn betaalbare opties om Nederland aardgasvrij te maken?
  3. Opschaling verduurzaming woningen. Hoe pak je dit aan?
  4. Hoe krijg je jouw duurzaamheidsstrategie op één A4?
  5. Hoe kunnen de daken van 2,3 miljoen woningen bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen?

Heb jij de kennis in huis om een van deze sessies te verzorgen? Sluit je dan aan als expert.

>> Vastgoed inspiratie

Tijdens het Vastgoed Event kun je in de praktijk kennismaken met nieuwe technieken en oplossingen. We nodigen 10 experts uit om in een eigen stand duurzame en innovatieve aanpakken te tonen. Je kunt er vragen stellen en ook zelf producten uitproberen. Vanzelfsprekend is ook de ledenservice van CorporatieNL aanwezig voor al je vragen.

Voor wie?

Bestuurders, duurzaamheidsmanagers, vastgoedmanagers en medewerkers, strategen, assetmanagers, financieel managers, gebiedsregisseurs, beleidsadviseurs, ontwikkelmanagers, portefeuillemanagers, beleggers, adviseurs, projectontwikkelaars.

Werk jij ook binnen één van deze afdelingen? We zien je aanmelding graag tegemoet!

>> Partners

Een klein aantal toonaangevende kennis- en inspiratiepartners is door CorporatieNL gevraagd om medewerking aan het event. Zij zijn benaderd om hun expertise ter beschikking te stellen tijdens een van de interactieve kennissessies en in een eigen stand duurzame en innovatieve aanpakken te tonen. Je kunt ook bij ze terecht voor praktische tips, actuele vraagstukken of advies.

Bekijk ook de aanwezige partners van ICDUBO